Michael Wagener – ikonski nemški producent, odhaja v pokoj!

MICHAEL WAGENER 2021
0 34

Michael Wagener – ikonski nemški producent-, ki je 25. 4. 2021 dopolnil 70 let, odhaja v zaslužen pokoj.

V posebni uradni izjavi za javnost je Wagener med drugim dejal, da ugaša svojo spletno stran in da je tudi že prodal svoj studio. Nobenih produkcij, miksov ali drugih zvočnih ekskurzij, ne bo več.

Wagener je bil originalni Accept kitarist. Pravzaprav je z Udom Dirkschneiderjem ustanovil skupino. Pri osemnajstih letih je odšel na služenje vojaškega roka, kar je pomenilo, da s skupino ni mogel več sodelovati. Po končanju vojaških obveznosti, je Wagener leta 1972 pričel z delom zvočnega producenta v nemškem Hamburgu. Potem, ko se je spoprijateljil s pevcem skupine Donom Dokkenom, se je preselil v Los Angeles in ostalo je zgodovina.

Michael Wagener je produciral in/ali miksal albume med drugim sledečih izvajalcev: Accept, Alice Cooper, Dokken, Extreme, Great White, Hammerfall, Megadeth, Metallica, Mötley Crüe, Ozzy Osbourne, Overkill, Poison, Skid Row, Stryper, Testament, Warrant, W.A.S.P. in White Lion.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki