AC/DC mešajo s “Power Up” štrene na vrhu svetovnih glasbenih lestvic!

AC/DC 2020
0 199

AC/DC in novi album “Power Up” znova na polno posluša cel svet. V stilu. Kot veleva naslov.

“Power Up” (RockLine recenzija), skupno sedemnajsti album zasedbe AC/DC, je tudi šesti AC/DC album, ki je zavzel prvo mesto na domači ARIA lestvici najbolje prodajanih plošč v Avstraliji. Pred njim so AC/DC dosegli tak uspeh z albumi “Back In Black” (1980), “Live” (1992),  “Ballbreaker” (1995),  “Black Ice” (2008) in “Rock Or Bust” (2014).

V ZDA je postal “Power Up” skupno tretji AC/DC album, ki je zasedel prvo mesto na Billboardovi lestvici. Pred tem je skupini uspelo to z albumoma “For Those About To Rock (We Salute You)” (1981) in “Black Ice” (2008). Album se je v prvem tednu po izidu prodal v 117.000 ekvivalentnih enotah, od tega v 111.000 fizičnih kopijah. 

“Power Up” je postal četrti AC/DC album, ki se je na tleh Velike Britanije zavihtel na vrh glasbene lestvice najbolje prodajanih plošč. Pred tem so AC/DC to dosegli z albumi “Back In Black” (1980), “Black Ice” (2008) in “Iron Man 2 – OST” (2010). S 62.000 prodanimi kopijami je postal za letošnje leto tudi najhitreje prodajani album na tleh Velike Britanije.

“Power Up” je zasedel vrh glasbenih lestvic še v sledečih državah: Belgija, Francija, Nemčija, Finska, Irska, Italija, Nova Zelandija, Norveška, Švedska in Švica.

“Želeli smo odgnati malodušje,” je Brian Johnson v izjavi za tabloid UK dejal v prejšnjem tednu in dodal: “Upam, da je albumu uspelo prav zato, ker je brezbrižen in ne-političen ter zato, ker se ne ukvarja prav z ničemer drugim kot z dobrim razpoloženjem.”


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki