Aeon Zen predstavljajo video prvega dela epskega konceptualnega albuma “Transversal”

AEON ZEN 2021
0 25

Aeon Zen, britanski progresivni rockerji, napovedujejo za 24. 9. 2021, izid glasbene kompozicije imenovane Transversal, ki bo dolga preko trideset minut. Gre za novi album razdeljen na deset delov. Spodaj je na voljo prvi del albuma imenovan Twilight.

Aeon Zen, so bili sprva ustanovljeni kot samostojni glasbeni projekt Annihilator basista Richa Graya (na gornji fotografiji prvi z leve), ki igra pri Aeon Zeon kitaro. Aeon Zen so tako izdali leta 2009 prvenec “A Mind’s Portrait”, temu pa so sledili še štirje studijski albumi, zadnji med njimi “Inveritas” je izšel leta 2019.

Transversal je kompozicija razdeljena na deset skladb, mogoče jo je razumeti oziroma označiti tudi kot novi studijski album, vendar je skomponirana tako, da se posluša v celoti. Od začetka do konca. Brez prekinitev, saj je bila napisana in zložena kot kontinuirano glasbeno delo. Skupina s tem sila ambicioznim delom naznanja tudi to, da bo potem, se pravi po izidu Transversal, prenehala z delovanjem.

Skupina pravi da je delo tematsko obarvano. Orisuje več kot deset letno izkušnjo sodelovanja njenih članov iz vseh aspektov, vsekakor pa so v goriščnici spomini na tiste najlepše in najbolj intenzivne občutke in izkušnje, ki jih je zapustilo skupno delovanje pod okriljem Aeon Zen.

Transversal lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki