Allan Holdsworh z novim koncertnim dokumentom “Frankfurt ’86”

copyright: Allan Holdsworth
0 65

Založba Manifesto Records bo 29. 5. 2020 izdala dvojni koncertni CD in DVD legendarnega kitarskega inovatorja Allana Holdsworha, ki zaokroža njegov nastop sredi nemškega Frankfurta leta 1986, z naslovom “Frankfurt ’86”.

Legendarni in žal že pokojni kitarist Allan Holdsworth je 16. 2. 1986 nastopil sredi Frankfurta v sklopu jazzovskega festivala Deutsches Jazz Festival, ki ga je neposredno predvajala nemška televizija. Izvirni posnetek že v osnovi dosega visoko kvaliteto, sedaj pa je doživel še dodatno zvočno »remasterizacijo”.

Allana Holdswortha je na tem koncertu spremljala ekipa vrhunskih glasbenikov: Gary Husband (bobni), Jimmy Johnson (bas kitara) in Kei Akagi (klaviature). Husband je ob tej priložnosti za prihajajoči Holdsworthov koncertni dokument prispeval tudi spremno besedo.

Allan Holdsworth, ki je med drugim znan tudi po prispevkih znotraj zasedb Soft Machine in UK ter sodelovanju z Billom Brufordom (Yes, King Crimson), je preminil leta 2017.

Seznam skladb na “Frankfurt ’86” je sledeč:
1. Three Sheets To The Wind
2. Letters Of Marque
3. Tokyo Dream
4. Looking Glass
5. Atavachron
6. Non-Brewed Condiment
7. White Line
8. Swallow Sea
9. Devil Take the Hindmost


Allan Holdsworth – “Frankfurt ’86” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki