Andy Timmons predstavlja video skladbe “Beautiful Strange” v posvetilo preminulemu Jeffu Becku!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 83

Andy Timmons, ameriški kitarski virtuoz najbolj znan po sodelovanju z Danger Danger, pa tudi z jazz-rock fusion formacijo pod taktirko bobnarja Simona Phillipsa imenovano Protocol, je predstavlja video novo odigrane skladbe Beautiful Strange, ki jo posveča preminulemu Jeffu Becku.

Andy Timmons je v zvezi s svojo odločitvijo zapisal sledeče: “To skladbo sem napisal na dan, ko sem si ogleda prvič v življenju koncert Jeffa Becka. Ob vrnitvi domov. Bilo je leta 1999. Še nikoli nisem bil tako ganjen ob spremljanju kateregakoli nastopa oziroma koncertne izvedbe v mojem življenju. Vsaka nota in niansa sta vsebovali izjemen emotivni naboj. Šlo je resnično za večer navdihovanja in razsvetlitve. Ta video sem posnel nekaj dni po Jeffovi smrti z verzijo Ibanez AT100 kitare z mojo signaturo, ki sem jo predelal nalašč tako, da izgleda kot Jeffov ‘Wired’ Strat. Prav tako sem nastavil tremolo tako, da ‘plava’ podobno kot je plaval njegov. Srce me še vedno boli ob njegovem slovesu. Tudi ko ga ne bo z nami, bomo skušali posegati po težko ulovljivih standardih kitarske ekspresije, ki jih je postavil s svojim glasbenim delom. Veliko ljubezni, hvaležnosti in spoštovanja.”

Kot je znano, je Jeff Beck preminil 10. 1. 2023 v starosti 79. let.

Skladba Beautiful Strange izhaja originalno iz Timmonsovega studijskega prvenca “That Was Then, This Is Now”, ki je izšel leta 2002 pri založbi Favored Nations.

Na fotografiji: Andy Timmons med nastopom Protocol III. 11. 5. 2015, na zagrebškem prizorišču Green Gold Club (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki