Prihaja “Becoming Led Zeppelin” – prvi avtorizirani film o Led Zeppelin!

0 64

Režiser Bernard MacMahon je zaključil delo na prvem dokumentarnem filmu, ki je prejel tudi uradno odobritev s strani skupine Led Zeppelin, z naslovom “Becoming Led Zeppelin”.

Film o skupini, kot ga še ni bilo, bo vseboval tudi nove intervjuje z tremi (preživelimi) člani skuine: Robertom Plantom, Jimmyjem Pageom in Johnom Paulom Jonesom. To je tudi nasploh prvi dokumentarec po debelih 50. letih, da so vsi trije glasbeniki sodelovali v kakšnem od filmov skupine, oziroma po letu 1970, ko so Led Zeppelin z albumom “Led Zeppelin II” iz prvega mesta Billboardove lestvice izrinili album “Abbey Road” in The Beatles.

Londonski režiser Bernard MacMahon je znan po dokumentarni seriji “American Epic”. Ko je Jimmy Page pogledal to serijo, ni skrival navdušenja nad talenti režiserskih prijemov Bernarda MacMahona, je ovrgel vse dvome o tem, da MacMahon slučajno ne bi bil kos takšnemu zalogaju, kot je dokumentarec o Led Zeppelin. Film o Led Zeppelin bo vseboval kup arhivskih posnetkov, ki doslej še niso bili objavljeni, fotografij, razkošen zvok obdelan z vrhunsko sodobno tehnologijo, prav tako pa bo film povezan z glasbo izvajalcev, ki so vplivali na zvok skupine Led Zeppelin.

Govorice o tem, da nastaja dokumentarni film o Led Zeppelin so se prvič pojavile v javnosti pred dvema letoma. Zaenkrat še ni uradnega datuma izida filma.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki