Bernie Marsden napoveduje novi album “Kings”

0 62

Bernie Marsden, britanska kitarska blues rock legenda, bo 23. 7. 2021, pri založbi Conquest Music, izdal svoj novi studijski album “Kings”. Na uradni spletni strani vrlega kitarista potekajo prednaročila za novi album, ki bodo sklenjena z uradnim dnem izida. Kdor naroči album že sedaj, bo prejel podpisan CD ter Berniejevo trzalico z motivom albuma “Kings” – serija trzalic je količinsko strogo omejena.

“Kings” je Berniejev prvi album po sedmih letih, ki bo brez dvoma razveselil vse ljubitelje dobrega bluesa, rocka in več. Spodaj se nahaja predstavitveni video.

Mnogi se Marsdena zagotovo spominjate kot ustanovnega člana ene največjih rock skupin vseh časov – Whitesnake. Potem, ko je Bernie pred skoraj 40. leti zapustil Whitesnake, je ustvaril impresivno samostojno kariero. Danes velja gotovo za enega najbolj prepoznavnih britanskih blues kitaristov.

Nedolgo tega se je Bernie povezal z Joeom Bonamasso in soustvaril njegov aktualni zadnji hit album “Royal Tea” (2020, RockLine recenzija). “Kdor podcenjuje Bernieja Marsdena, prevzema tveganje na lastno odgovornost”, svari Joe Bonamassa.

Album “Kings” sodi v zbirko imenovano “Inspirations Series”. Gre za novo sodelovanje med založbo Conquest Music in založbo Little House Music, katere lastnik je Bernie Marsden. Albumi, ki bodo izhajali drug za drugim pri založbi Conquest Music, bodo zastopani z standardi izvajalcev, ki so vplivali na kariero Bernieja Marsdena in ga navdihovali. Kot komponista in kitarista.

“Kings” – prvi album v napovedani seriji-, bo posebej pisan na kožo ljubiteljem bluesa. Na njem bo 10 klasičnih blues skladb, ki so jih prvi originalno posneli “trije kralji bluesa”: Albert, B.B. in Freddie King. Bernie je skladbe posnel v studiu v kraju Oxfordshire, pri tem pa je z njim sodelovala spremljevalna ekipa, ki povsem naravno in prostosučno padla v “groove”. Album “Kings” je napolnjen z visoko oktanskim bluesom in soulom.

To še ni vse. Bernie Marsden je za album napisal tudi dva instrumentala, ki bosta dodana na album “Kings” (kot dodatni skladbi).

Naslednji album v seriji “Inspirations” z naslovom “Chess”, bo izšel še pred koncem letošnjega leta in bo posvečen izajalcem in albumom, ki so izšli pri legendarni čikaški bluesovski založbi.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki