Big Big Train predstavljajo besedilni video in single “The Stangest Times” z albuma “Common Ground”!

BIG BIG TRAIN 2020
0 38

Big Big Train – britanska progresivna rock formacija, predstavljajo novi video in tretji single s prihajajočega novega studijskega albuma “Common Ground”. To pot so izbrali skladbo The Strangest Times”, ki ji lahko prisluhnete spodaj in jo spremlja tudi besedilni video.

Album “Common Ground” bo nasledil lanskoletnega “Grand Tour”, njegov izid pa je napovedan za 30. 7. 2021 pri založbi English Electric Recordings.

Skladba “The Strangest Times” je navdahnjena nad aktualnimi dogodki vezanimi na Covid-19 pandemijo. Sredi letošnjega junija so Big Big Train predstavili single Apollo, še prej pa single za naslovno skladbo novega albuma.

Novi album nadaljuje tradicijo predhodnikov. Sporočila so refleksija na krhanje razmerij in relacij med ljudmi, zlasti tistimi, s katerimi smo najbolj zbližani in jih imamo najraje. Vse to je posledica življenja v “lockdownu”, kateremu smo priča že več kot eno leto. Vsekakor pa se skupina z novim albumom pomika hkrati na nove glasbene teritorije, saj razširja aranžiranje, v kar jo vodi navdih sporočil v verzih. Big Big Train naj bi se zgledovali na novem albumu po delih izvajalcev, kot so: Elbow, Pete Townshend, Tears For Fears, Elton John in XT, vsekakor pa ostajajo hkrati čvrsto zakoreninjeni v tradicijah progresivnega rocka.

Album “Common Ground” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “Common Ground” se glasi:
1. The Strangest Times
2. All The Love We Can Give
3. Black With Ink
4. Dandelion Clock
5. Headwaters
6. Apollo
7. Common Ground
8. Atlantic Cable
9. Endnotes

Skupina je v drugi polovici letošnjega maja opravila enotedensko turnejo po Veliki Britaniji. Trenutni postavi Big Big Train, ki jo zastopajo basist Greg Spawton, flavtist in pevec David Longdon, bobnar in spremljevalni vokalist Nick D’Virgilio (ex-Spock’s Beard) in kitarist, klaviaturist ter spremljevalni vokalist Rikard Sjöblom, so se priključili za te koncerte še: Carly Bryant (kitara, vokal), Dave Foster (kitara), Clare Lindley (violina, vokal) in pet članski pihalni orkester.

Big Big Train se v marcu 2022 odpravljajo na novo britansko turnejo v prid podpori albuma “Common Ground”.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki