Blue Öyster Cult napovedujejo koncertni album “50th Anniversary Live – Second Night”

Frontiers Music Srl. 2024
0 55

Blue Öyster Cult, kultna ameriška rock zasedba in ena bistvenih skupin, ki so vplivale na kasnejši razmah metala, bodo 9. 8. 2024 izdali nov koncertni album z naslovom “50th Anniversary Live – Second Night”. Kot namiguje naslov gre za naslednik koncertnega albuma “50th Anniversary Live – First Night”. Za izid koncertnega albuma “50th Anniversary Live – Second Night”, kateremu bo sledil še eden – to je tretji zaporedni koncertni album, so poskrbeli pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Gre za drugega izmed treh zaporednih popolnoma razprodanih koncertnih nastopov s katerimi so Blue Öyster Cult praznovali petdeseto obletnico svojega delovanja in ki so bili odigrani v lanskem septembru sredi prizorišča Sony Hall v New York Cityju.

Kar se Blue Öyster Cult tiče, gre pri tem za nedvomen zgodovinski mejnik v karieri. Legendarna skupina se je odločila, da bo vsakega izmed treh koncertov v repertoarju zabelila s celotno izvedbo prvih treh albumov. Torej prvi večer so Blue Öyster Cult odigrali v celoti istoimenski prvenec, naslednji večer drugi studijski album “Tyranny And Mutation”, tretji večer pa v celoti tretji studijski album “Secret Treaties”. Vsak izmed koncertnih repertoarjev je bil seveda izdatno podprt tudi z izvedbo najvidnejših uspešnic in favoritov, pa tudi presenečenj, vzetih iz preostalih albumov slikovite in dolgožive kariere skupine. Kot posebni gost je na vseh treh večerih nastopil s skupino tudi njen nekdanji (sicer ustanovni) član Albert Bouchard.

Kar se tiče “50th Anniversary Live – Second Night” so Blue Öyster Cult priredili skoraj tri ure dolg koncertni spektakel, v katerem so odigrali v celoti svoj drugi studijski album “Tyranny And Mutation”, v drugem delu koncerta pa izvedli klasične favorite, pa tudi skladbe, ki niso pogoste v repertoarju.

Spodaj je na voljo koncertna verzija klasike 7 Screaming Diz Busters, opremljena z videom, ki izhaja iz prihajajočega koncertnega albuma.

Koncertni album “50th Anniversary Live – Second Night” bo na razpolago v različnih formatih (vključen tudi Blu-ray) in ga je že mogoče prednaročiti.

Seznam skladb na ’50th Anniversary Live – Second Night’ se glasi:
CD1.:
1. The Red & The Black
2. O.D.’D On Life Itself
3. Hot Rails To Hell
4. 7 Screaming Diz-Busters
5. Baby Ice Dog
6. Wings Wetted Down
7. Teen Archer
8. Mistress Of The Salmon Salt (Quicklime Girl)
CD 2.:
1. Box In My Head
2. Burnin’ For You
3. Lips In The Hills
4. Perfect Water
5. Tenderloin
6. The Revenge Of Vera Gemini
7. E.T.I (Extra Terrestrial Intelligence)
8. That Was Me
9. Godzilla
10. (Don’t Fear) The Reaper
11. Unknown Tongue
12. Tattoo Vampire
13. Cities On Flame With Rock And Roll


Blue Öyster Cult – “50th Anniversary Live – Second Night” (Frontiers Music Srll, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki