David Gilmour predstavlja video in single “Between Two Points” (with Romany Gilmour)

foto: Anton Corbijn 2024
0 74

David Gilmour, sloviti britanski kantavtor, kitarist, vokalist, komponist, producent, vsekakor pa najbolj znan kot četrtina nepozabnega lika in dela enih in edinih Pink Floyd, bo 6. 9. 2024 izdal svoj peti samostojni studijski album z naslovom “Luck And Strange”. Album bo izšel pri založbi Sony Music.

Album bo dostopen v vseh bistvenih formatih in različnih varietetah, z različnimi dodatnimi skladbami – lahko ga že prednaročite.

Spodaj lahko preverite uradni glasbeni video za drugi single s prihajajočega studijskega albuma za skladbo Between Two Points za katerega je vodilni vokal prispevala Gilmourjeva hčerka Romany Gilmour. Spodaj je na voljo tudi dvominutni video v katerem David razlaga ozadje nastanka novega singla.

Gilmour je že v letošnjem aprilu predstavil prvi single s prihajajočega novega samostojnega albuma za skladbo The Piper’s Call. Skladba se odpira na način, kot da bi Gilmour obstal v kreativni sferi singla Yes I Have Ghosts iz leta 2020 ali družinskih seans v času ‘pandemičnega lockdowna’, a se komad po prvi kitici prične polagoma graditi, pri čemer dobiva vse bolj in bolj jedrnato podobo vseh bistvenih elementov, po katerih si je Gilmour še s Pink Floyd, zagotovil nesmrtni sloves enega najbolj vplivnih in navdihujočih kitaristov vseh er rocka in rolla. Tu so prepoznavni kitarski triki in figure, dodana je tudi ‘steel pedal’ kitara, legendarnemu glasbeniku pa tudi pri 78. letih vokal zelo dobro služi.

Večino besedil za skladbe novega albuma je prispevala Gilmourjeva žena Polly Samson. Avtor vse nove glasbe albuma “Luck And Strange” je David Gilmour.

Album “Luck And Strange” je bil posnet v obdobju petih mesecev v mestih Brighton in London in prinaša prvi svež avtorski material Davida Gilmourja po devetih letih odkar je izšel predhodnik “Rattle That Lock” (2015). Album sta producirala David Gilmour in Charlie Andrew, ki je najbolj poznan po svojem sodelovanju z izvajalcema: ALT-J in Mariko Hackman.

Na novem albumu se nahaja osem novih avtorskih skladb in adaptacija The Montgolfier Brothers izvirnika Between Two Points. Fotografije in oblikovanje naslovnice je prevzel za svoja pleča priznani umetnik Anton Corbijn.

Glasbeniki, ki so sodelovali z Gilmourjem na novem albumu so: basista Guy Pratt in Tom Herbert, bobnarji Adam Betts, Steve Gadd in Steve DiStanislao, klaviaturista Rob Gentry in Roger Eno, medtem ko je godalne aranžmaje in aranžmaje za zborovsko petje prispeval Will Gardner. Za naslovno skladbo novega albuma je Gilmour uporabil posnetke pokojnega Pink Floyd klaviaturista Richarda Wrighta, ki izvirajo iz skupnega jama iz leta 2007 v Davidovi hiši.

Nekaj prispevkov za album izvira iz skupnih družinskih koncertnih seans Gilmourjeve družine v obdobju lockdowna (v letih 2020 in 2021), pri čemer prispeva Romany Gilmour vokale ter izvaja harfo ter vodilni vokal na skladbi Between Two Points. Gabriel Gilmour je prispeval na album spremljevalne vokale.

Avtor fotografije in oblikovanja naslovnice za album je Anton Corbijn, navdahnjena pa je nad besedili, ki jih je prispeval Charlie Gilmour za sklepno skladbo albuma Scattered.

Seznam skladb albuma “Luck And Strange”:
1. Black Cat
2. Luck And Strange
3. The Piper’s Call
4. A Single Spark
5. Vita Brevis
6. Between Two Points – with Romany Gilmour
7. Dark and Velvet Nights
8. Sings
9. Scattered


David Gilmour – “Luck And Strange” (Sony Music, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki