Bogunov napovedujejo ‘direktno v dušo’ album “Dolazimo u miru” s singlom “Sakupljač perja”

Dallas Records 2022
0 108

Bogunov, alternativna in art rock zasedba s slovenskim domicilom, predstavlja prvi novi single Sakupljač perja (v prevodu: Zbiralec perja op. p.) s prihajajočega novega studijskega albuma “Dolazimo u miru”, ki bo izšel 22.11.2022 pri založbi Dallas Records Slovenija. Album bo izšel hkrati v Sloveniji, Hrvaški in Srbiji. Premiera spota, pa je predvidena za torek 8.11.2022. Do takrat pa uživajte v zvočnem posnetku, ki ga najdete na dnu novice.

Vsi imamo včasih občutek, da orjemo trdo zemljo do ljubljenih duš.

Ljubljanska rock zasedba BOGUNOV s singlom Sakupljač perja napoveduje nov album, ki ga po besedah menedžerja Denisa Brnčiča lahko pričakujemo do konca leta. Prvi singl s prihajajočega albuma so pospremili tudi z videospotom, ki so ga posneli na različnih lokacijah v Ljubljani in okolici.  

Kot je za BOGUNOV že v navadi, so tudi tokrat k sodelovanju na singlu povabili zanimivega gosta, starosto slovenskega rokenrola Marka Heraka, basista legendarne skupine Pomaranča. Skladba, dolga dve minuti in pol, je napisana po klasičnih rokenrol standardih, ki pa se z moderno produkcijo, aranžmajem in besedilom izogne patetiki duha preteklosti. Že uvodni takti na bobnu nam dajo vedeti, da gre za čvrsto in odločno skladbo, ki aranžmajsko postopoma raste do konca skladbe in se konča z besedami »Pripremi dušu, ja ih sakupljam«. V besedilu je čutiti nekakšno zlovešče vzdušje, ki pa izgine, ko se poglobimo in ugotovimo, da gre pravzaprav za nabiranje duš, ki bi razumele to, o čemer BOGUNOV pojejo in si tako olajšale težo življenja, vedoč da nekje nekdo enako čuti in doživlja svet okoli sebe.

Za kamero in montažo videospota je poskrbela ekipa Production Lair, režijo in produkcijo pa  Brnčič&M Agency d.o.o.

Pesem Sakupljač perja je bila posneta letos poleti v ljubljanskem studiu Evolucija. Glasbeni producent je Simon Jovanović, ki je v svoji dolgoletni karieri sodeloval z zvenečimi imeni, kot so Zmelkoow, Elvis Jackson, Helena Blagne, Dino Jelušić in mnogi drugi.

Pred dvema letoma je rock zasedba BOGUNOV, s tekstopiscem in pevcem Ognjenom Zeljićem na čelu izdala svoj prvi studijski album More bijesa, ki, kot so zapisali na portalu Rocker.si, temelji na zapuščini pripovedniškega rocka novega vala 80-ih.

Prvenec BOGUNOV je nastajal kar 15 let, izdan je bil tik pred svetovno epidemijo, ki je preprečila načrtovano predstavitev albuma na koncertnih prizoriščih v regiji, kar pa so sčasoma nadomestili z zelo atraktivnimi live stream koncert – najbolj izpostavljen je bil koncert v Delavskem domu v Trbovljah. Vmes so gradili na prepoznavnosti, največ pozornosti pa so dobili od hrvaških poslušalcev ter poslušalcev v Srbiji.

Letos poleti, dve leti po prvem albumu, je v studiu Evolucija v Ljubljani s producentom Simonom Jovanovićem začel nastajati drugi studijski album, ki bo pod okriljem založbe Dallas Records sočasno izšel v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Srbiji.

Uradna spletna stran: www.bogunov.com
You Tube: www.youtube.com/user/borosog
Facebook: www.facebook.com/bogunovmusic


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki