Brian Johnson (AC/DC) napoveduje avtobiografijo “The Lives of Brian”

Brian Johnson
0 87

Brian Johnson – legendarni vokalist rock’n’roll ikon AC/DC-, bo 26. 10. 2021 izdal dolgopričakovano avtobiografijo z naslovom “The Lives Of Brian”.

Biografijo bo v Veliki Britaniji izdala založba Penguin Michael Joseph, ki je hčerinska založba krovne Penguin Random House. Istočasno bo na tleh ZDA izšla knjiga pod okriljem založbe Dey Street Books.

Kot pravi zgodovina, se je Brian Johnson pridružil AC/DC leta 1980 oziroma potem, ko je tragično umrl prejšnji pevec skupine Bon Scott.

Johnsonov prvi album z AC/DC je bil “Back In Black”. Dosežek, ki je postal najbolje prodajani rock album vseh časov.

po četrt stoletja platinastih albumov in orjaških ter brezkončnih turnej, je moral Brian AC/DC leta 2016 zapustiti, saj je bil tik pred tem, da izgubi sluh. V lasnkem letu pa se je zmagoslavno vrnil in z AC/DC posnel nov izvrsten album “Power Up”, ki se je zavihtel na prvo mesto v kar 21. državah sveta.

Johnson se je rodil angleškemu železarju in veteranu druge svetovne vojne ter materi italijanskega porekla, v angleškem delavskem mestu Newcastle Upon Tyne. Naklonjenost glasbi je kazal že v otroštvu, ko je prepeval v cerkvenem zboru. V zgodnjih sedemdesetih se je priključil glam rockerjem Geordie. Ti so nanizali nekaj hitov, vendar pa jim ni uspelo prebiti komercialnega zidu. Za skupino situacija ni bila rožnata, zato so Geordie leta 1976 celo razpadli, Brian pa se je vrnil v tovarno.

Leta 1980 pa se je za Johnsona spremenilo vse. Bon Scott, pevec in glavni liricist avstralske rock zasedbe AC/DC je umrl star 33 let. AC/DC so organizirali avdicije, preizkusili so tudi Johnsona, o kateremu je celo pokojni Scott naklonil vzpodbudne besede, ko si je ogledal enega njegovih nastopov z Geordie. Le nekaj dni zatem, se je Johnson že nahaja v studiu ub družbi bratov Angusa in Malcolma Younga, ter Cliffa Williamsa, Phila Rudda ter producenta Mutta Langea.

Z albumom “Back In Black”, ki je izšel vsega tri mesece po Johnsonovi priključitvi, so AC/DC eksplodirali. Album se je prodal v 50. milijonih kopij po svetu, čemur je sledila orjaška in dolgotrajna svetovna turneja. “Back In Black je postal največji in najbolje prodajani rock album vseh časov.

Knjigo lahko prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki