Charlotte Wessels, nekdanja Delain pevka, napoveduje album “Tales From Six Feet Under”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 59

Charlotte Wessels, sedaj že nekdanja pevka nizozemskih simfoničnih metalcev Delain, bo 17. 9. 2021 pri avstrijski založbi Napalm Records izdala svoj prvi samostojni studijski album z naslovom “Tales From Six Feet Under”.

Spodaj lahko prisluhnete prvemu singlu, ki ga spremlja tudi video za sklepno skladbo albuma Soft Revolution.

Charlotte je večino lanskega leta prebila v svojem domačem studiu Six Feet Under, kjer je pisala, snemala in producirala material za svojo ploščo. Nastalo je velikoo materiala, Charlotte pa je prebrala najboljše od najboljšega. Vseh deset skladb intimne narave izvaja in prepeva v celoti Charlotte sama, z izjemo skladbe Lizzie, kjer se ji je za duet priključila Arch Enemy pevka Alissa White-Gluz. Nabor točk se giblje med indier rockom in skladbami, podprtimi s sintetizatorji. Izpostaviti velja rockovsko skladbo Afkicken, ki je odpeta v domačem, to je nizozemskem jeziku, pa zapeljivo Victor, ki jo je Charlotte predstavila že v letošnjem aprilu, kot tudi predelavo skladbe Cry Little Sister.

Seznam skladb na vinilni verziji albuma:
Stran A
1. Superhuman
2. Afkicken
3. Masterpiece
4. Victor
5. New Mythology
6. Source Of The Flame
Stran B
7. Cry Little Sister
8. Lizzie (a duet with Alissa White-Gluz)
9. FSU (2020)
10. Soft Revolution

Na fotografiji: Charlotte Wessels med nastopom Delain 16. 7. 2016 v sklopu tretjega dne nemškega festivala Bang Your Head!!! v mestu Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki