Corrosion of Conformity in prijatelji napolnili londonski O2 Forum

Corrosion of Conformity, Orange Goblin, Fireball Ministry in Black zaključili turnejo v londonskem O2 Forumu.

Corrosion of Conformity - 4
0 1,596

Lokacija: O2 Forum (Kentish Town), London, Anglija
Datum: 4. 11. 2018

Ameriški sludge metal veterani Corrosion of Conformity so v začetku leta izdali težko pričakovan novi album »No Cross No Crown«, ki predstavlja skupino znova v zlatih časih. Album se je večinoma promoviral po ZDA, po Evropi le pa nekaj klubih in festivalih. CoC so se odločili za povratek v Evropo kot glavna skupina, a zgolj po Veliki Britaniji. Da je bila turneja stilsko privlačna, so CoC na pot povabili seboj še Orange Goblin, Fireball Ministry in Black Moth.

Turneja se je zaključila v londonski dvorani O2 Forum Kentish Town, kamor se je namenilo preko tisoč ljubiteljev sludge, stoner in doom metalske scene. Od koncerta si je dalo tudi zaradi odlične akustike dvorane veliko za obetat.

Ogrevanje se je pričelo z zasedbo Black Moth. Skupina, ki ima za seboj tri albume, skuša prepričati s svojo mešanico garažnega rocka, doom metala in stoner rocka. Skupina je bila lepo uigrana, sicer ne izumlja nič novega. Stavi na preverjen recept, tako da ni manjkalo prijemov, ki so spominjali na Black Sabbath. Malo več pozornosti Black Moth dobijo predvsem zaradi ženske vokalistke, sicer bi se zgubili v poplavi podobnih skupin. Black Moth so v pol ure solidno odigrali svoj del. Zvenijo obetavno, a potrebna bo še kilometrina.

Sledili so Fireball Ministry, malce pozabljena ameriška zasedba, ki stavi na karto hard rocka in stoner metala. Inštrumentalno so Fireball Ministry vsekakor poslušljiva zadeva. Kitare so nalezljive z melodičnimi solažami, tudi udarnosti ne primanjkuje. Zatakne se pri vokalu, na katerega se je potrebno privajati praktično cel koncert. Je sicer utečen, vendar je barva malce nenavadna in precej odstopa od vsega skupaj. Kvartet iz Los Angelesa je dobro ogrel dober delež obiskovalcev, tako da je bilo dobro pripravljeno na preostali skupini.

Orange Goblin imajo za seboj konkretno kilometrino, kar se je tudi pokazalo z njihovim nastopom. Skupina je postregla z močnim stoner metalom, za povrh so odigrali še kakšno rušilno skladbo, s katero so se poklonili legendarnim Motörhead. Seveda pa ni šlo brez riffov v stilu Black Sabbath. Orange Goblin, ki so predstavljali zadnji album The Wolf Bites Back, so nastopili po vseh svojih močeh. Skupina je na odru delovala energično, pevec Ben Ward pa se je obenem izkazal kot odlični animator.

Orange Goblin so imeli na voljo približno eno uro, zato so lahko odigrali malce več kot prejšnje skupine. Ob novitetah so odigrali celo kakšno starejšo skladbo, sicer pa niso izostale najbolj znane skladbe, kot so Acid Trial, Scorpionica, They Come Back in Red Tide Rising. Orange Goblin, ki imajo za seboj več kot 20 let rock ‘n’ roll kariere, ne kažejo znakov utrujenosti. Pravzaprav obratno. Njihov nastop je poln energije, odvije se pravi žur!

Ostali so le Corrosion of Conformity, ki so godbo malce upočasnili. V ospredje so prišli bolj sludge metalski riffi. Pričakovalo se je, da bo skupina v dala prednost aktualnemu albumu, a temu ni bilo tako. Letošnji album No Cross No Crown je zgolj soliden izdelek skupine, ki pa ne presega albumov iz devetdesetih. Skupina je ob kakšni noviteti postregla predvsem s poznanimi skladbami z albumov Wiseblood, Deliverance ter America’s Volume Dealers. Kljub počasnejšim skladbam so se Corrosion of Conformity na čase kar lepo razdivjali. Prisotni so bili tudi stoner metal elementi, kar je dalo več dinamike k repertoarju.

Skupina ni več rosno mlada, za njimi so leta aktivnega rock ‘n’ roll življenja. A po nekem čudežu se več dobro držijo. Malce slabše zgleda basist Mike Dean, a kljub temu je iz sebe spravil veliko energije. Kitarski dvojec Pepper Keenan in Woody Weatherman se odlično ujameta, Keenan pa za povrh skrbi za vokale, ki imajo po vseh letih še vedno pravo moč. Edino, kar je manjkalo, je bil bobnar Reed Mullin, ki je bil na tej turneji odsoten. Čez nastop Corrosion of Conformity, ki se je zaključil s klasično Clean My Wounds, ni kaj za pripomniti. Skupina je zvokovno močna, dovolj energična in uigrana, obenem na odru ne deluje rutinsko. Vsekakor koncert vreden ogleda!

V londonski dvorani O2 Forum v Kentish Town so Corrosion of Conformity, Orange Goblin, Fireball Ministry in Black Moth poskrbeli za široko paleto metalskih in rockerskih žanrov. Zaključek turneje kot se šika!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki