Djabe & Steve Hackett predstavljajo koncertni video “Lake By the Sea”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 55

Djabe & Steve Hackett napovedujejo koncertni album “Live In Gyor” (2CD & Blu-Ray Edition), ki je bil posnet na koncertnem nastopu v madžarskem Gyoru leta 2022. Koncertni dokument bo izšel 28. 4. 2023 pri založbi Esoteric Records.

Ta čudoviti koncertni dokument je še eden v seriji že izdanih, ki so plod naveze med znamenitim kitaristom in zasedbo Djabe, ki velja za eno najbolj cenjenih madžarskih jazz rockovskih zasedb.

Spodaj lahko preverite koncertni video za skladbo Lake By The Sea, ki izhaja iz omenjenega nastopa v Gyoru.

“Live In Gyor”, ki obsega dva CD-ja in Blu-ray video, predstavlja izbrani repertoar nastopa Djabe in Stevea Hacketta iz skupnega albuma “Life Is A Journey: The Sardinia Tapes”, poleg pa ne izostaja seveda izvedba klasičnega Genesis materiala, na čelu z Hairless Heart, Firth Of Fifth, In That Quiet Earth in Los Endos. Legendarni Steve Hackett ni zaobšel niti točk svojega diskografskega opusa, kot: The Steppes, Ace Of Wands, Last Train To Instanbul, prav tako pa je repertoar zastopan skladbami zasedbe Djabe.

“Live In Gyor” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “Live In Gyor” se glasi:
CD1.:
1. Searching For The Stag
2. Power Of Wings
3. The Steppes
4. Buzzy Island
5. Lake By The Sea
6. Ace Of Wands
7. Castelsardo At Night
8. In That Quiet Earth

CD2.:
1. Witchi Tai To
2. Last Train To Istanbul
3. Gyor
4. Golden Sand
5. Hairless Heart
6. Firth Of Fifth
7. Around The Circle
8. Distant Dance
9. Los Endos
10. Gyor Blues
11. Clouds Dance*
12. Castelsardo At Night*
13. Olomoucz Blues*

*… dodatne skladbe

Dodatni Blu-ray bo vseboval celoten koncertni posnetek nastopa in dodatne (skrajšane) dokumentarne posnetke z drugih koncertnih prizorišč in zakulisja.

Na fotografiji: Steve Hackett & Djabe med koncertom 9. 6. 2018, v avstrijskem kraju St. Veit a. d. Glan in prizorišču Herzogburg (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Djabe & Steve Hackett – “Live In Gyor” (Esoteric Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki