Dragony se vračajo z novim singlom in videom “The Dead Queen’s Race” (ft. Maria Nesh)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 22

Dragony, avstrijski simfonični power metalci iz Dunaja in varovanci nič manj avstrijske založbe Napalm Records, se vračajo s svežim singlom in videom za novo skladbo The Dead Queen’s Race v kateri sodeluje gostujoča vokalistka zasedbe Red Eye Temple Maria Nesh. Novi single lahko preverite spodaj.

Dragony, ki so s svojim zadnjim studijskim albumom “Viribus Unitis” (2021) napisali na novo avstrijsko zgodovino, zlasti iz obdobja habsburške monarhije, dodajajo z novim singlom nadaljevanje konceptualizirane zgodbe v kateri se ponovno podajajo v čase vladavine cesarja Franca Jožefa in njegove žene ter cesarice Sisi. Morate pa pozabiti v hipu na vse kar ste prebrali v šolskih učbenikih ali slišali med učnimi urami zgodovine. Po pripovedništvu Dragony, naj bi bila avstrijska zgodovina zelo drugačna.

Single The Dead Queen’s Race postavlja v središče dogajanja cesarico Elizabeto in belega maga Harryja Hudinija Elizabeta postane cesarica prekletih in pridobi nesmrtnost. Single predstavi vokalni duet Marie Nesh (Red Eye Temple), ki prevzame vlogo Elizabete ter Dragony vokalista Siegfrieda Samerja, ki prevzame vlogo Harryja Hudinija.

Dragony so:
Siegfried Samer – vokal
Matt Plekhanov – kitara
Simon Saito – kitara
Herbert Glos – bas kitara
Frederic Brünner – bobni

Na fotografiji: Siegfried Samer med nastopom Dragony v graškem klubu Explosiv 10. 11. 2015 (Dragony so odprli koncertni večer pred Serious Black in Gamma Ray) – RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki