Duran Duran so se združili z Andyjem Taylorjem!

Epic Records 2004
0 148

Duran Duran so se po 20 letih ponovno združili v originalni postavi, to je s kitaristom Andyjem Taylorjem, ki je svoj zadnji album z birminghamskimi novoromantičnimi new wave rock ikonami osemdesetih posnel leta 2004.

Duran Duran naj bi tako z Andyjem Taylorjem posneli nov album.

Do združitve verjetno ne bi prišlo v kolikor ne bi lanskega novembra Andy Taylor poslal pismo v katerem je zapisal, da se Duran Duran ne bo mogel priključiti na svečanem sprejetju v hišo slavnih rock ‘n’ rolla (Rock ‘N’ Roll Hall Of Fame), saj se zadnje štiri leta otepa z rakom na prostati, ki naj bi bil v četrtem stadiju.

Po poročanju britanskega The Suna pa je vokalist Simon Le Bon kljub Taylorjevim težavam z zdravjem optimističen in naj bi že poletel na Ibizo. Tam se namreč nahaja snemalni studio Andyja Taylorja, kjer se skupaj že ukvarjata z materialom za bodoči Duran Duran album.

Basist John Taylor je potrdil, da nastaja nekaj novega rekoč: “Ko je ‘odvrgel bombo’ (John Taylor je imel v mislih pismo, ki ga je Andy poslal ter omenil da mu zdravstveno stanje ne omogoča potovanja v Los Angeles, op. p.) vsega dva dni pred ‘Hall of Fame’ ceremonijo, je bilo to za nas izredno šokantno in strašno žalostno. Trenutno delamo na albumu, ki bo izšel pred koncem letošnjega leta in on (Andy Taylor, op p.) igra na njem kitaro.”

John nadaljuje: “V kolikor bi prispel v Los Angeles in se samo udeležil TV šova, mi verjetno niti pomislili ne bi na kaj takega. To da bi prišlo do realizacije albuma. Na njem bo veliko priredb. Gre za skladbe, ki nam pomenijo veliko. Vse od časov našega otroštva. In da je tudi on del tega projekta je fenomenalno.”

John Taylor dodaja: “Le Bon leti na Ibizo, kjer bo sodeloval z Andyjem. Na nek način si tudi sam želim da bi bil sedaj tam. Menim, da se bosta imela super.”

Spodaj lahko preverite tudi uradno izjavo, ki so jo objavili 20. 3. 2023 Duran Duran.

Kot uči zgodovina se je Andy Taylor pridružil Duran Duran leta 1980, oziroma dve leti po ustanovitvi skupine leta 1978. Z Johnom Taylorjem sta sredi osemdesetih v navezi s Chic članoma Robertom Palmerjem in Tonyjem Tompsonom ustanovila zasedbo Power Station.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki