Eluveitie aprila z novim albumom ‘Ategnatos’

0 234

Švicarski folk metalci Eluveitie bodo 5. aprila pri založbi Nuclear Blast izdali svoj novi album ‘Ategnatos’. Skupina bo na albumu, tako mistično kot tudi filozofsko povezala mitologijo, poganska prepričanja in duhovnost z modernim svetom.

“Ta album je postal skorjda sociološko kritično delo,” je povedal vodja zasedbe Christian “Chrigel” Glanzmann, “nekakšno razodetje, preroška napoved konca sveta. Temačen in oster v svoji atmosferičnosti in ostrini, a tudi okulten, skrivnosten in elitističen.”

Album je manifest hitrega tempa, visoke dramatičnosti in izpopolnjenega dela, ki ga današnja družba vidi kot refleksijo antične keltske mitologije in znanja. “Podoba vam seveda zavre kri,” je nadaljeval Chrigel. “Vsaj tistim, ki so to sposobni videti.” Veliko bolj kot pesimistični labodji spev za naš svet pa ‘Ategnatos’ prinaša katarzično obljubo preroditve.

“’Atengnatos’ je galska beseda za preroditev,’” obrazloži Chrigel. “Tistim z ostrim umom pokaže prikrit, dolgo pozabljeni ključ do spremembe in preroditve. To seveda zahteva svojo ceno. Pot do sreče je vedno tlakovana s trpljenjem. In pred lučjo se vedno skriva tema.”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki