The Wooten Brothers, Portorož (Avditorij), Slovenija

ČETRTEK – 9.MAJ OB 20.00:

SUPER FUNKY/FUSION/JAZZ KONCERT LETA:
THE WOOTEN BROTHERS 

Facebook dogodek!

VICTOR WOOTEN  el.bas, vokal
REGI WOOTEN  el.kitara
JOSEPH WOOTEN  klaviature, vokal
ROY ‘FUTUREMAN’ WOOTEN  bobni, vokal

Nakup vstopnic!

VICTOR WOOTEN:
(SMV, Marcus Miller, Stanley Clarke, Bill Evans, Mike Stern, Gov’t Mule, Larry Coryell, Bela Fleck and the Flecktones, Steve Bailey, Scott Henderson, Steve Smith, Eric Bibb, Bootsy Collins, Keb Mo, Buckshot LeFonque, Dave Matthews Band, Jaco Pastorius Big Band, Steve Weingart…)

REGI WOOTEN:
(Ginger Baker)

JOSEPH WOOTEN:
(Steve Miller, Whitney Houston, Kashif, Kenny G, George Clinton…)

ROY WOOTEN:
(Bela Fleck and the Flecktones)

Pet let mineva od velikega koncerta, ki sta ga izvedla Marcus Miller in Stanley Clarke, dva basovska velikana, leta 2019 v Križankah. Tako nam manjka še tretji del super tria S.V.M. (Stanley, Victor, Marcus) Victor Wooten, ki je bil doslej le enkrat pri nas, in sicer leta 2012 v televizijski oddaji TVS ‘Brane Rončel Izza odra’, skupaj z bobnarjem (JD Blair) in basistom kot posebnim gostom (Stephen Bailey).

V letošnjem majskem dnevu zmage se bomo torej srečali z Victorjem, dobitnikom petih grammyjev, in čez nekaj dni, 18. 5., z Felixom Pastoriusom (Jacovim sinom), v kvartetu saksofonista Billa Evansa, ki je slovenski koncertni publiki dobro znan.

Tako se nadaljuje predstavitev najkreativnejših basistov, akustičnih in električnih, tistih, ki so zaznamovali zgodovino glasbe na mednarodni ravni in nastopili na naših koncertnih odrih v zadnjih desetletjih, bodisi kot liderji ali kot del ritemskih sekcij, v družbi virtuoznih solistov.

Victor Wooten se bo na svojem drugem nastopu v Sloveniji predstavil skupaj z brati, z zasedbo The Wooten Brothers, ki jo je ponovno oživil pred nekaj leti. Igrajo super-funk in imajo dolgo skupno kilometrino, njihov prvenec ‘Try My Love’ je izšel v začetku devetdesetih let.

________________________________________________
Produkcija: Brane Rončel in Avditorij Portorož – Portorose 2024.

PREDPRODAJA VSTOPNIC DO 1.4.2024 IZKLJUČNO PREK SPLETNE STRANI WWW.ENTRIO.SI


 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

May 09 2024

Time

20:00 - 23:00

Location

Avditorij Portorož
Senčna pot 8 A 6320 Portorož
Website
https://www.avditorij.si/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki