Uriah Heep, Zagreb (Mala dvorana Doma sportova), Hrvaška

Uriah Heep
torek, 25. 10. 2022 ob 20.00 uri
Zagreb / Mala dvorana Doma sportova / Hrvaška

Nakup vstopnic je na voljo preko sistemov Eventim:
Eventim.si
Eventim.hr 

Uriah Heep, eden največjih britanskih rock bendov, prihaja v zagrebško Malo dvorano Doma sportova, kjer bodo v sklopu 50. obletnice delovanja, nastopil v torek, 25. 10. 2022!

Neumorna rock mašina, ki deluje s polno paro tudi po pol stoletja, pri čemer ne kaže nobenih znakov upehanja, bo pokazala zakaj veljajo na svetovnem rockovskem zemljevidu ena najbolj prepoznavnih skupin svojega žanra, ki je v osnovi sicer hard rock, vendar pa je skupina v svoj značaj vselej prefinjeno vpenjala tako elemente progresivnega rocka, v osemdesetih pa tudi AOR glasbe ter heavy metala. Zato se Uriah Heep od nekdaj drži močna in samosvoja art rock premisa drzne in stroge glasbene samoniklosti.

Uriah Heep so vzniknili na sceni v zlati dobi za rock glasbo, nekje za božič leta 1969 ter se že takoj s prvencem »Very ‘Eavy, Very ‘Umble«, ki je izšel v juniju leta 1970 (skoraj istočasno z Deep Purple albumom »In Rock«), priključili neustavljivi invaziji težkega rocka, ki so ga popularizirali v tistem času Led Zeppelin, Black Sabbath in Deep Purple. Že studijski prvenec je delo, ki je obeležilo zvok sedemdesetih, skupina pa je iz albuma v album artistično zorela. Svoj komercialni vrhunec je dosegla v letu 1972, ko je izdala dve kultni klasiki »Demons And Wizards« ter »The Magician’s Birthday«, čemur je leto kasneje sledil izid dvojnega vinilnega albuma »Live«, ki velja še danes za enega najimenitnejših koncertnih dosežkov nastalih v tako imenovani zlati dobi rocka in rolla.

Uriah Heep veljajo za eno najvplivnejših zasedb rockovskega pionirstva, ki so se pojavil ena sceni ob prelomu šestdesetih let v sedemdeseta. Nad njimi se tudi danes navdihujejo glasbeniki, ki pripadajo različnim žanrom: heavy metal, progresivni rock, hard rock.

Dolgoživost skupine Uriah Heep je potrdilo trdega in neumornega dela, glasbe, ki jo ustvarjajo in nepozabnih nastopov. Resnične rock legende so v karieri, ki je daljša od pol stoletja izdali 25. studijskih albumov, 21. uradnih koncertnih albumov, prodali preko 45. milijonov kopij albumov, ter odigrali skupno preko 4.000 koncertov v 60. državah. Od zgodnjih začetkov, pa vse do zadnjega in še vedno aktualnega albuma »Living The Dream« (2018, RockLine recenzija), kot tudi DVD-ja »Live At Koko«, se Uriah Heep drži karakteristika, da ustvarjajo nalezljivi hard rock v kombinaciji s sijajnimi melodijami in harmonijami.

Velika svetovna turneja bo Uriah Heep v Evropi vodila skozi 28. držav, 61. nastopov ter dostavlja privržencem ultimativno praznovanje in potrditev titule ene najbolj pomembnih britanskih rock zasedb vseh časov. V zagrebškem Domu sportova bodo tako odjeknili hiti prebogate in razkošne kariere skupine, kot mdr. Gypsy, Easy Livin’, The Wizard, Sweet Loraine, Stealin’, Lady In Black in Free Me.


Date

Oct 25 2021
Expired!

Time

20:00 - 23:55
LAA (Los Angeles Agency)

Organizer

LAA (Los Angeles Agency)
Website
https://www.laa.hr/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki