Fans of the Dark – nova zasedba pod okriljem Frontiers Music Srl.

foto: Jens Gustafsson 2021
0 42

Fans of the Dark – nova švedka melodično metalska zasedba iz Stockholma, je stopila pod okrilje italijanske založbe Frontiers Music Srl., s pogodbo, ki zavezuje skupino k izdaji več studijskih albumov.

Fans of the Dark sta v lanskem poletju sredi Stockholma ustanovila bobnar in glavni komponist Freddie Allen ter pevec Alex Falk. Možakarja sta bila sicer že sošolca v srednji šoli, ki pa sta znova navezala stike pred kratkim, pri čemer ju je združila skupna glasbena vizija, ki združuje zmes velikih melodij in pristopa h klasičnim vsebinam rocka in metala osemdesetih.

“Album sem v osnovi napisal med pandemije,” pravi Freddie in dodaja: “Vendar sem imel v glavi vseskozi pevca, kot je Alex, jasno mi je bilo da mu bo všeč kar bo slišal in da se bo želel priključiti. Njegov vokal je absolutna ‘pošast’, ki prebiva na vrhu veliki skladb, ki jih poganjajo kitare, basi in bobni. To je bil začetek vsega.”

Sestavljanka je bila zložena, ko sta se jima pridružila še Robert Majd (Captain Black Beard, Metalite, Nighthawk), ki je prijel za bas kitaro in kitarist Oscar Bromvall (Palace, Code Red). Miks in masterizacijo materiala, ki ga skupina sklada za studijski prvenec je prevzel Mike Palace (Palace, Kent Hilli).

Založba Frontiers Music Srl. bo kmalu postregla z več podrobnostmi o tem kako se razvija studijski prvenec in kdaj se bo ‘zver’ utrgala z verige.

https://www.facebook.com/fansofthedark 
https://www.instagram.com/fansofthedarkband

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki