Faster Pussycat se po petnajstih letih vračajo s prvo novo glasbo!

FASTER PUSSYCAT 2021
0 33

Faster Pussycat – losangeleška glam metal in hard rock senzacija še iz sredine osemdesetih-, se po petnajstih letih vrača v studio, da posname nekaj nove glasbe. Ni treba dodajati, da je skupino podžgalo k temu globalno stanje vezano na Covid-19 pandemijo.

Tako je nastal novi single z naslovom “NOLA”, ki je, kot namiguje ime, navdahnjen nad fascinantnim mestom imenovanim New Orleans, ki je pevcu skupine Taime Downe-u še posebno pri srcu. Ni strahu. Faster Pussycat niso začeli igrati sludge metala. Ko je bend začel z ustvarjanjem nove glasbe, se mu ni bilo težko poenotiti glede tega, da izbere skladbo NOLA za prvi novi single. Skladbo sta ustvarila skupaj Downe in kitarist Sam Bam Koltun in predstavlja prvi novi material skupine po izidu albuma “The Power And The Glory Hole”, ki je izšel leta 2006.

Skupina se je odločila, da izda single NOLA 21. 5. 2021 in sicer v dveh formatih. Digitalnem in sedem-inčnem vinilu. Digitalni format bo dostopen na platformah Apple, Spotify, Amazon,…. vinilni pa le ekskluzivno na uradni strani skupine fasterpussycat.com.

B-stran singla bo zastopan s predelavo Johnny Thunders & The Heartbreakers izvirnika skladbe Pirate Love, ki se prav tako navezuje na New Orleans kjer je Thunders preminil leta 1991.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki