Frank Zappa z upodobitvijo v novi knjigi “Frank And Co: Conversations With Frank Zappa 1977-1993”

foto: Ed Caraeff / Getty Images
0 85

Frank Zappa bo upodobljen v novi knjigi! Za to je poskrbel nizozemski glasbenik, komponist, producent in radijska osebnost, nad vsem pa velik ekspert v poznavanju lika in dela Franka Zappe, to je Co De Kloet, ki bo izdal povsem novo knjigo o znamenitem glasbeniku imenovano “Frank And Co: Conversations With Frank Zappa 1977-1993”. Knjiga bo izšla 25. 2. 2022, pri založbi Jawbone Press.

De Kloet in Frank Zappa sta bila vrsto let prijatelja, v tem času pa je De Kloet posnel pravzaprav vsako medsebojno konverzacijo med njim in Frankom. Velikokrat sta razglabljala o temah, kot so življenje, glasba, politika in mnogo več. Skratka, knjiga velja za vrsto unikatne kronike njunega prijateljevanja, vse od prvega srečanja leta 1977, pa do Frankove smrti leta 1993.

“Ta knjiga je nekakšna analogija dokumentarnemu filmu za tvoje možgane,” dodaja Frankov sin Dweezil, ki je prispeval spremno besedo h knjigi. “Ko razglablja moj oče o pogledih na politiko in religijo, ter izraža v njih svoja mnenja o zablodah, nespametnosti in zmešnjavi vseh njunih dejanj, ali ko podaja brez slehernih kompromisov ter s hladnimi občutji vsa svoja mnenja o nekaterih glasbenikih, ki so sodelovali z njim, a jih je moral odpustiti, predstavlja vse skupaj bralcu naravnost in neposredno. To vse je pripovedoval brez ovinkov nekoč Coju, sedaj pa to pripoveduje vam.”

Knjiga “Frank And Co: Conversations With Frank Zappa 1977-1993” vsebuje tudi Cojeve najljubše spomine na Franka, kot tudi intervjuje z nekaterimi glasbeniki s katerimi je Zappa v karieri sodeloval: Flo & Eddie, Jimmy Carl Black, Pamela Zarubica in Don van Vliet (aka Captain Beefheart).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki