Fruupp pripravljajo izid koncertnega albuma “Masquerading With Dawn”

FRUUPP (promo/press)
0 60

Fruupp, kultni severnoirski progresivni rockerji iz sedemdesetih, imajo pripravljen novi single, prav tako pa bodo izdali novi koncertni album, s čimer je skupina proslavila tudi vzpostavitev nove medmrežne strani svojih privržencev “Fruupp FaceBook Group“, ki skrbi v prvi vrsti za to, da vrne v gorišče glasbene javnosti do tega dne bolj kot ne, precej prezrta lik in delo skupine, prav tako pa lahko na taisti strani najdete naprodaj serijo prikupnih uradnih spominkov vezanih na skupino Fruupp. To stran javno podpirajo tudi vsi štirje še živeči člani skupine Fruupp: Vincent McCusker, Stephen Houston, Martin Foye in Peter Farrelly.

Novo spletno stran lahko obiščete TUKAJ.

Pričujoči single je pravzaprav živi posnetek skladbe Annie Austere (naslovnica spodaj), ki mu dela na drugi strani družbo Decison, single pa bo dostopen 14. 2. 2022. Single je omejen na vsega 500 kopij, natisnjen pa bo v zelenem vinilu. Izdaji singla bo sledila tudi izdaja novega dvojnega koncertnega albuma “Masquerading With Dawn”. Ta koncertni dokument je nastal ob sodelovanju s privrženci skupine, ki so posredovali tudi nekaj zlata vrednih koncertnih posnetkov, ki so jih skozi leta hranili doma.

Četudi se do vseh štirih uradno izdanih studijskih albumov skupine “Future Legends” (1973), “Seven Secrets” (1974), “The Prince Of Heaven’s Eyes” (1974) in “Modern Masquerades” (1975) nikdar ni bilo težko dokopati, pa je bil denimo material za koncertni album, ki so ga Fruupp nameravali izdati in je izviral iz nastopa skupine na prizorišču Aylesbury’s Friars, Prav tako ne obstaja niti en filmski posnetek katerega od koncertov skupine.

Oba, tako koncertni single, kot prihajajoči koncertni album, sta posvečena preminulemu Johnu Masonu (1954-2015), ki je sodeloval s Fruupp v vlogi klaviaturista na četrtem studijskem albumu skupine “Modern Masquerades”. Ta album j je produciral Ian McDonald (King Crimson, Foreigner).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki