Gavin Harrison (King Crimson) napoveduje album “Chemical Reactions”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 99

Gavin Harrison, eden najbolj imenitnih in svetovno cenjenih bobnarjev ta hip, sicer član skupin King Crimson in The Pineapple Thief in človek, brez katerega glavnina najvidnejših Porcupine Tree albumov nikdar ne bi slovela po takšni izrazni dovršenosti, bo 11. 12. 2020, v družbi jazz-fusion basista Antoine Fanfarda, pri založbi Amplified Distribution izdal album “Chemical Reactions”.

Nov album (znana sta naslovnica in seznam skladb) v glasbenem oziru predstavlja hibrid med pristopoma progresivne fuzije in svetom komorne oziroma orkestralne glasbe. Na albumu gostuje nekdanji Mahavishnu Orchestra violinist Jerry Goodman, ki ga Fafard pogosto vključuje k sodelovanju pri komponiranju in snemanju svoje glasbe. Na albumu sodeluje tudi češki filharmonični orkester Janáček, pod dirigentskim vodstvom Anthonyja Armoreja.

“Vselej me je privlačilo iskanje kreativnih glasbenih navez, ki te potiskajo v povsem novo kreativno sfero, v kateri pričneš spoznavati, da se tvoj instrument v takšnem novo odkritem glasbenem izrazoslovju obnaša povsem drugače, kot si vajen,” je dejal Harrison.

“Antoine Fafard me je marca 2016 povabil, naj zaigram bobne v dveh orkestralnih skladbah. Bil je izjemen izziv, kako integrirati moje bobnanje v glasbeno področje, ki je zasnovano klasično. Pred časom je Antoine napisal tudi nekaj izredno lepe glasbe za godalni kvartet, v katero je vključil tudi marimbo, vibrafon in električno violino, ki jo je odigral briljantni Jerry Goodman,” je dodal Gavin Harrison.

V začetku letošnjega oktobra sta Harrison in Fafard že predstavila prvi single za otvoritveno skladbo albuma Transmission Circle. Nekaj dni kasneje sta na You Tube kanal naložila tudi video za skladbo Pair Of A Perfect Four. Obe skladbi, ki bosta vključeni na album “Chemical Reactions”, spremljata tudi videa (spodaj).

Album “Chemical Reactions” lahko že prednaročite!

Gavin Harrison je z The Pineapple Thief izdal 4. 9. 2020 novi studijski album “Versions of the Truth”. Recenzijo albuma lahko preberete TUKAJ!

Gavin Harrison/Antoine Fafard: “Chemical Reactions”
1. Transmutation Circle
2. Atonic Water
3. Vision. Of A Lost Orbit
4. Pair Of A Perfect Four
5. Proto Mundi
6. Singular Quartz
7. Holding Back The Clock
8. Chemical Reactions

Na fotografiji: Bobnar Gavin Harrison med nastopom The Pineapple Thief, 25. 9. 2018, v dunajskem klubu Szene (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno recenzijo koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki