System of a Down izdali prvo novo glasbo po 15. letih!

SYSTEM OF A DOWN 2020
0 2,634

System of A Down so izdali nov glasbeni material, ki je nasploh prvi po 15 letih, odkar je izšel njihov zadnji studijski album “Hypnotize” (2005).

To sta skladbi “Protect The Land” in “Genocidal Humanoidz”, ki jima lahko prisluhnete spodaj. Skladbo “Protect The Land” spremlja tudi uradni video. Obe skladbi lahko kupite na uradni Bandcamp strani skupine, ves izkupiček od prodaje obeh singlov pa bo namenjen Armenia fondu (Armenia Fund), dobrodelni organizaciji, ki skrbi za žrtve vojne v Arcahu. Republika Arcah ali Gorsko-Karabaška republika je samooklicana država v južnem Kavkazu, z večinsko armenskim prebivalstvom. Obsega večino ozemlja nekdanje Avtonomne oblasti Gorski Karabah ter na zahodu meji z republiko Armenijo, na vzhodu pa z Iranom.

Skupina je na Bandcamp profilu podala uradno izjavo, v kateri med drugim navaja sledeče: “Mi, kot System Of A Down, smo pravkar izdali prvo novo glasbo po 15 letih. Vzrok, da smo se vsi štirje člani odločili to storiti prav sedaj, je dejstvo, da želimo enotno povedati svetu zelo pomembne stvari. Ti dve skladbi, “Protect The Land” in “Genocidal Humanoidz”, pripovedujeta namreč o resnosti vojne, ki besni v Arcahu in Armeniji, od koder prihajamo.”

“Agresija in nepravičnost, ki jo nad armenskim ljudstvom v Arcahu izvajata Azerbajdžan in Turčija, je kršenje človekovih pravic in vojni zločin,” dodaja vokalist zasedbe System of a Down Serj Tankian in nadaljuje: “Vsi štirje v skupini se zavedamo boja za obstanek ljudi, zato jemljemo vso situacijo, ki se trenutno odvija v Arcahu, zelo osebno. Potrebujemo podporo, da se politika preneha vmešavati in da podpre Armenijo s sankcijami proti Turčiji in Azerbajdžanu ter prizna samostojnost Arcaha”.

Tankian zaključuje izjavo s sledečim stavkom: “Za vse v skupini je bil ogromen užitek, da smo se po dolgem času znova znašli skupaj v studiu. Obdajalo nas je sproščeno ozračje, vse stvari pa so se razvijale povsem naravno, kot da se ne bi nikdar razšli in kot da vmes ne bi preteklo tako veliko časa.”


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki