Genesis bodo deležni biografske upodobitve v knjigi “Play Me My Song – The Music Of Genesis”

foto: JERNEJ VENE 2007
0 40

Genesis, neizpodbitne ikone progresivnega rocka in ena nosilnih skupin pri kreaciji samega žanra, bo deležna še ene biografske knjige, ki pokriva celotno, več kot 50. letno kariero skupine, z naslovom “Play Me My Song – The Music Of Genesis”. Avtor knjige, ki bo izšla 17. 3. 2023 pri založbi Wymer Publishing, je Philip Stichtenoth.

“Po skoraj vseh kriterijih, veljajo Genesis za eno najbolj uspešnih, vplivnih in dolgoživih rock zasedb vseh časov,” je zapisano v publikaciji, ki navaja tudi sledeče: “Normalno, da je v tej dolgi 50 letni karieri skupine nastalo polno publikacij. Nekatere obravnavajo skupino kritično, druge so biografske, tretje pa obravnavajo skupino zgolj površinsko in informativno. Vse to je dobro in prav, vendar pa so to vse ločena dejanja, nepovezana v celoto. Kaj ko bi bilo vse to združeno torej v eni sami samcati knjigi?”

“Play Me My Song briše tradicionalne meje pristopov pisanja glasbene literature ter približa bralcu zgodovino skupine Genesis iz mnogoterih zornih kotov skozi razkošen in poglobljen vpogled, ki postavlja v isti sapi lik in delo skupine na piedestal absolutnega unikuma.”

Knjiga v ‘mehki vezavi’ obsega 538 strani in je polna poglobljenih esejev, ki pristopajo variabilno do opisovanja sleherne izmed ustvarjenih skladb celotnega Genesis kataloga. “Play Me My Song” prav tako razkriva ozadja nastanka posameznih skladb, se ukvarja z analizo same glasbe, podaja raznolike glasbene kritike oziroma recenzije, avtobiografske zgodbe, serijo zabavnih pripetljajev in anekdot ter ščepec tistega kar spremlja začetniško naivnost in zaletavo skromnost velikih upov iz česar pa se porodi nekaj resnično nenavadnega in posebnega.

Knjigo “Play Me My Song – The Music Of Genesis” lahko že prednaročite.

Na fotografiji: Phil Collins med nastopom Genesis davnega 17. 6. 2007 v avstrijskem Linzu (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki