Magnus Rosen bo izdal knjigo “The Base In My Heart”

foto: Bengt Persson
0 66

Magnus Rosen (mdr. nekdanji basist power metalcev HammerFall), bo izdal svojo avtobiografsko knjigo “The Base In My Heart” v februarju 2023. Knjigo je že mogoče prednaročiti. Vsi naročniki knjige bodo skupaj z njo prejeli še darilno kartico in samostojni studijski album “Set Me Free”, ki ga je Magnus izdal leta 2007 oziroma potem, ko je zapustil HammerFall.

Magnus Rosen velja danes za enega najbolj pedantnih in izurjenih basistov na Švedskem, na mednarodnem prizorišču pa sicer za zelo cenjenega glasbenika. Mož se je proslavil zlasti kot basist skupine HammerFall, s katerimi je dosegel dva zlata certifikata izdanih albumov, nadalje je bil deležen več Grammy nominacij, Euro Award nominacij ter nominacij za glasbenika leta.

Mož je basiral za HammerFall med letoma 1998 in 2006, nadalje sodeloval z Jornom Landejem na treh albumih, pred nekaj leti pa je sodeloval tudi na albumih zasedbe Avalanche. Prav tako je prispeval bas kitaro za Revolution Renaissance album “Trinity” iz leta 2010, ki velja za projekt nekdanjega Stratovarius kitarista in ustanovitelja skupine Tima Tolkkija, kot tudi na istoimenski album projekta “Planet Alliance” (2006). V zadnjih letih je Rosen sodeloval na turnejah s Tarjo Turunen, ter snemal s Tonyjem Martinom (ex-Black Sabbath). Seznam sodelovanj še zdaleč ni popoln. Magnus je pač legenda.

Magnus je tudi prejemnik nagrade ‘Save the Earth Prize a Rotary Award’ za njegovo predanost, prav tako pa je bil štipendist kulturne fundacije ‘Adlerbertska Scholarship Foundation’. 

Magnus se je vpisal v kulturna in umetniška sodelovanja, ki mu jih svet metala, v katerem se je proslavil, sicer ne bi pripisoval. V karieri je igral za gotenburški simfonični orkester, nadalje je vršil vlogo basista v baletni predstavi sredi gotenburške opere. Magnus velja tudi za kreatorja priznanega projekta ‘Culture Meets Industry’. 

Knjiga “The Base In My Heart” je trenutno dostopna le v švedščini z izvirnim naslovom “Basen i mitt hjärta”. V njej je razodeta avtobiografija Magnusa Rosena kot rock glasbenika. Mdr. boste lahko izvedeli tudi zakaj je zapustil HammerFall. Magnus je svetovni popotnik. Na mnogih popotovanjih po različnih kontinentih, se je mudil tudi dlje časa. Ne le na turnejah s HammerFall, pač pa zlasti v samostojni režiji. Na teh popotovanjih je izkušal raznolikost mnogih kultur in običajev.

V času svojega bivanja na 4200 metrih nadmorske višine v bolivijski prestolnici La Paz, je postal zastopnik za juto (juta je dolgo, mehko, sijoče ličje vlakno, ki ga je mogoče presti v grobe, močne niti. Proizvaja se iz cvetočih rastlin iz rodu Corchorus, ki spada v družino slezenovk Malvaceae, op. p.). Knjiga nas popelje v himalajske konce sveta, kjer je Magnus prisostvoval blues festivalu in se kmalu zatem pojavil na naslovnicah časnika “Himalaya Daily News”.

Magnus velja za pionirja in unikatnega rock glasbenika in umetnika. Spremlja ga neusahljiva srž po raziskovanju različnih glasbenih žanrov s svojim igranjem bas kitare pa postavlja nove mejnike v glasbeni umetnosti. V svoji knjigi opisuje glasbenik dobre in mračne izkušnje iz sveta glasbe.

Med drugim je mogoče v knjigi prebrati tudi o podrobnostih okoliščin umora HammerFall menedžerja Lennarta “Lelle” Hildebranda, ki je konec januarja 1999 nenadoma izginil med koncertom skupine. Po pričevanjih švedskega kriminologa Leifa GW Parsona je v knjigi približano ozadje o tem, kdo bi lahko bil najverjetnejši morilec.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki