Gentle Giant z vinilnim ponatisom prvih štirih albumov!

0 81

Prvi štirje albumi progresivnorockovskih ikon in nasploh ene najpomembnejših zasedb, ki so prispevale k razmahu tega žanra v sedemdesetih, to so Gentle Giant, bodo doživeli ponatis na vinilnih izdajah.

Gre za albume “Gentle Giant”, “Acquiring the Taste”, “Three Friends” in “Octopus”. Njihov ponovni izid je napovedan za 03.04.2020 in sicer na 180 gramskih vinilnih ploščah. Oblikovanje ovojnic in naslovnic albumov bo v vsem sledilo originalnemu, to je prvemu natisu vinilnih plošč.

Gentle Giant so se za to potezo odločili potem, ko so njihovi oboževalci z navdušenjem sprejeli nedavno izdani zaboj tridesetih zgoščenk z naslovom “Unburied Treasure”, o čemer smo na RockLine poročali TUKAJ!

Istoimenski prvenec zasedbe Gentle Giant je produciral Tony Visconti, izšel pa je oktobra 1970. Visconti je produciral tudi drugi Gentle Giant album “Acquiring The Taste”, ki je izšel leto kasneje.  

Tretji album “Three Friends”, ki je izšel leta 1972, je producirala skupina sama. Še v istem letu je izšel četrti studijski album z nazivom “Octopus”. Tudi slednjega so producirali Gentle Giant sami.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki