Greenslade z zabojem “Temple Songs – The Albums 1973-1975”

GREENSLADE
0 66

Štirje ključni albumi kultnih britanskih progresivnih rockerjev Greenslade, bodo v letošnjem poletju doživeli ponatis v posebnem zaboju pri založbi Esoteric Records.

Zaboj se bo imenoval “Temple Songs – The Albums 1973-1975” in bo na voljo 25. 6. 2021. V njem se bodo znašle remasterizirane verzije albumov: “Greenslade”, “Bedside Manners Are Extra”, “Spyglass Guest” in “Time And Tide”. V zaboju bo našla svoj prostor tudi ilustrirana knjižica z obširnim esejem in plakat.

Greenslade so nastali leta 1972 po razpustitvi Colosseum. V primerjavi s preostalimi skupinami tistih davnih dni so bili posebni po tem, da sta v postavi igrala kar dva klaviaturista. Oba po imenu Dave. Dave Greenslade in Dave Lawson. Istoimenski prvenec skupine je izšel v začetku leta 1973, na impresivnem uvodnem koraku v kariero, pa so Greenslade nanizali skladbe, kot Feathered Friends, Drowning Man, Melange in Sundance. Še pred koncem tega leta so Greenslade že izdali drugi studijski album “Bedside Manners Are Extra”, s katerega sta se vtisnile v spominu zlasti: naslovna skladba, pa Pilgrim’s Progress, Sunkissed You’re Not in Time To Dream.

Album “Spyglass Guest” iz leta 1974 je spravil Greenslade na britansko lestvico najbolje prodajanih albumov, na njem pa se nahajajo od vrhuncev Spirit Of The Dance, Joie De Vivre, Melancholic Race in priredba Jack Bruceovega in Pete Brownovega izvirnika za klasiko Theme For An Imaginary Western. 

Zadnji album skupine Greenslade v sedemdesetih je bil “Time And Tide”, ki je izšel maja 1975. Na tem albumu je Tonyja Reevesa zamenjal na bas kitari Martin Briley. Kljub odličnih kritikam zlasti zavoljo odličnih koncertnih predstav, pa tudi zavoljo studijskega opusa, pa je skupina leta 1976 razpadla. Greenslade so se s precej spremenjeno postavo znova združili leta 2000.

Seznam materiala na “Temple Songs – The Albums 1973-1975” se glasi:

CD 1.: “Greenslade”
1. Feathered Friends
2. An English Western
3. Drowning Man
4. Temple Song
5. Melange
6. What Are You Doin’ To Me
7. Sundance

CD 2.: “Bedside Manners Are Extra”
1. Bedside Manners Are Extra
2. Pilgrim’s Progress
3. Time To Dream
4. Drum Folk
5. Sunkissed You’re Not
6. Chalk Hill

CD 3.: “Spyglass Guest”
1. Spirit Of The Dance
2. Little Red Fry Up
3. Rainbow
4. Siam Seesaw
5. Joie De Vivre
6. Red Light
7. Melancholic Race
8. Theme For An Imaginary Western

CD 4.: “Time And Tide”
1. Animal Farm
2. Newsworth
3. Time
4. Tide
5. Catalan
6. The Flattery Stakes
7. Waltz For A Fallen Idol
8. The Ass’s Ears
9. Doldrums
10. Gangsters

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki