Open Road z jubilejnim ponatisom albuma “Windy Daze”

OPEN ROAD
0 42

Open Road bodo ob 50. obletnici izida prejeli ponatis svojega albuma “Windy Daze”, ki bo izšel na dveh CD-jih in sicer 25. 6. 2021, pri založbi Esoteric Records. Klasika iz leta 1971 je doživela zvočno remasterizacijo iz originalnih Greenwich Gramophone master posnetkov in bo po novem vsebovala tudi enajst raritetnih posnetkov, devet izmed teh, bi moralo iziti na drugem album, do katerega pa nikoli ni prišlo.

Open Road sta leta 1970 ustanovila bobnar John Carr in basist/kitarist Mike Thomson. Oba, tako Carr, kot Thomson, sta namreč igrala v Donovanovem bendu in albumu “Open Road”, ki je izšel prav leta 1970. Po evropski turneji se je skupina vrnila na otok, kjer je leta 1970 zaigrala na famoznem festivalu Isle of Wight. Kmalu zatem je Donovan razpustil skupino, Carru in Thomsonu, pa je dovolil uporabo imena Open Road za njun novi glasbeni projekt. Carr in Thomson sta rekrutirala klaviaturista Simona Lanzona ter kitarista Barryja Husbanda.

Skupina Open Road (brez Donovana vsekakor), so bili prva progresivnorockovska zasedba, ki je sklenila pogodbo s takrat sveže ustanovljeno založbo Greenwich Gramophone. V aprilu leta 1971 so se odpravili v studio Olympic in pričeli s snemanjem albuma “Windy Daze”.

Album je produciral Tony Reeves (Colosseum/Greenslade), ki je delo dokončal v londonskem studiu Morgan, album pa spaja na eni strani vplive folk glasbe, na drugi pa progresivnega rocka. Naslednji novi komad oziroma single za skladbo Swamp Fever, ki je na b-strani vseboval skladbo Lost and Found, je izšel v februarju leta 1972 in Open Road so se znova podali v Olympic studio. To pot z inženirjem Vicom Smithom. Vendar pa album ni nikoli izšel, skupina pa je razpadla.

Seznam materiala na ponatisu albuma “Windy Daze” se glasi:
CD 1.:
1. Mother Earth
2. Secret Of Life
3. She’s My Sister
4. Mystic Woman
5. Sweet Liquor Woman
6. Waterwheel
7. Boy, You’ve Got The Sun In Your Eyes
8. Shimmers Of Sound
dodatni skladbi
9. Swamp Fever (A-stran singla)
10. Lost And Found (B-stran singla)

CD 2. (neizdane skladbe):
1. Leading Me On
2. Funny
3. Going For A Quick One Right Now
4. Children Of The Sun
5. Control Interferes With The Flow
6. Can I See You
7. Express Train
8. Every Little Thing
9. Take A Look Around


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki