Guns N’ Roses se bližajo jubilejnemu ‘de-luxe’ ponatisu obeh “Use Your Illusion” albumov!

0 106

Guns N’ Roses, dobro znane malopridne ikona rock ‘n’ rolla, spravljajo skupaj ‘de-luxe’ ponatis obeh “Use Your Illusion” albumov, s čimer želijo obeležiti 30. obletnico njunih izidov. Po besedah Slasha, bosta ponatisa pripravljena za izid v prihodnjem letu.

Izid ponatisa je bil načrtovan seveda za letošnje leto, vendar pa so se reči začele zapletati zavoljo nepretrgane Covid-19 pandemije, tako da se okrogla obeležitev 30. obletnice od datuma originalnega izida albumov, to je 17. 9. 1991, datumsko vse bolj in bolj odmika.

Slash je v nedavnem intervjuju za Biff Bam Pop! izjavil sledeče: “Vendar prihaja. Mislim, da prihodnje poletje. Na ponatisih se nahaja tudi kopica izvrstnega koncertnega materiala. Kar nekaj koncertnih posnetkov, med njimi nastop v newyorškem Ritzu z začetka devetdesetih, kot tudi koncert iz Las Vegasa leta 1989. No, vsaj mislim da takrat… Na tem koncertu sem spoznal svojo, danes že bivšo, ženo…”

Po Slashevih referencah gre sklepati, da gre najverjetneje pri koncertu iz New Yorka (The Ritz) za enega izmed ogrevalnih koncertov skupine, odigranih v maju 1991, preden so Guns N’ Roses odrinil na Use Your Illusion turnejo, glede nastopa v nevadskem Las Vegasu, pa je Slash najverjetneje meril na nastop skupine iz 25. 1. 1992 na prizorišču Thomas & Mack Center, kjer sta se Slash in njegova bivša žena Perla Ferrar prvič srečala.

Album “Use Your Illusion II” se je v prvem tednu po izidu na tleh ZDA prodal v 770.000 kopijah ter prevzel prvo mesto na Billboardovi lestvici najbolje prodajanih albumov, medtem ko je njegov bratski kompanjon oziroma album “Use Your Illusion” s 685.000 prodanimi kopijami, debitiral na drugem mestu.

Slash je v enem izmed intervjujev za glasbeno revijo Classic Rock leta 2016 mdr. izjavil: “Prva stvar na katero pomislim na tisti čas je, da smo se znašli v pravem vrtincu zmešnjave najrazličnejšega ‘sranja’, ki nas je obdajalo,. A see je izkazalo da sta albuma dejansko veliki dejanji. Menim, da sta “Use Your Illusion” albuma, vsaj v kolikor poznate vso zgodbo ozadja njunih nastankov, pravzaprav zelo zmagoslavna.”


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki