Paul Draper (Mansun) predstavlja single in video “Omega Man” (ft. Steven Wilson)

PAUL DRAPER 2021 (promo/press)
0 96

Paul Draper, britanski kantavtor, producent in šef skupine Mansun, predstavlja single in video za skladbo Omega Man, ki ga lahko preverite spodaj. Pri pisanju te skladbe je z Draperjem sodeloval tudi Steven Wilson (solo, Porcupine Tree), ki prispeva v skladbi vokale.

Skladba Omega Man se bo nahajala na prihajajočem novem Draperjevem samostojnem albumu “Cult Leader Tactics”, ki izide 28. 1. 2022, pri založbi Kscope Records in ga lahko že prednaročite. Draper je novi studijski album sicer napovedal pred mesecem dni z naslovnim singlom albuma (spodaj).

Video, ki ga je režiral George Laycock iz studia Blacktide Phonic/Visual, je bil posnet na lokaciji ukrajinskega Černobila, točneje mestu Pripyat, pri čemer se je osredotočil še posebej na kader zapuščenega detektorja oziroma radarja za odkrivanje raket z radioaktivnimi konicami, ki je ob razpadu sovjetske zveze prenehal delovati. Kot je znano je mesto Pripyat postalo mesto duhov na dan jedrske katastrofe, ki se je zgodila v drugi polovici osemdesetih, Laycock pa je to prizorišče izbral nalašč oziroma z namenom, da se z izbranimi scenami v video posnetku kar se da približa sporočilom besedila skladbe. Večina besedil albuma se ukvarja s taktikami “macchiavelizma”, ko preživiš življenje tako, da bereš priročnike in slediš pisanim nasvetom, kako priti do cilja, ki ga želiš na vsak način osvojiti v življenju, pa tudi kako narediti obvoz od resničnih čustev in občutij, da jih v sebi zatreš in potvarjaš svoje vedenje v interakcijah z ljudmi in okolico. Edini branik pred takšnim stanjem v katerega zapade posameznik v današnji družbeni ureditvi, je resnična ljubezen.

Skladbo Omega Man sta napisala skupaj Paul Draper in Steven Wilson, brez da bi se pri tem enkrat srečala v živo. Vsak je svoje dele skladbe odpel, odigral in posnel na svojem koncu Anglije. Ob Wilsonu sodeluje v skladbi Omega Man v vlogi dodatnega gosta tudi Gamaliel ‘Gam’ Rendle Traynor iz skupine Sweat, ki je odigral, aranžiral in inženiral vsa godala posneta, v studiu Sweat (Peckham, London), medtem ko sodeluje v skladbi Lyin’ Bout Who U Sleep With, 288. članski zbor imenovan C.L.T. Lockdown Choir.

Ob vokalih, odigra Paul Draper v enajstih skladbah albuma glavnino instrumentov, vključno s sintetizatorji, kitarami in programiranjem bobnov. Album je produciral Paul, z njim pa je sodeloval dolgoletni studijski kompanjon in priznani producent Paul ‘P-Dub’ Walton (Loft Studios). Kot dodatni zvočni inženir je obema pomagal še Scott Knapper.

Seznam skladb na albumu “Cult Leader Tactics” se glasi:
1. Cult Leader Tactics
2. Internationalle
3. Dirty Trix
4. Cult Leader Tactics in E-Flat Minor
5. You’ve Got No Life Skills, Baby!
6. U Killed My Fish
7. Everyone Becomes A Problem Eventually
8. Annie
9. Talkin’ Behind My Back
10. Omega Man
11. Lyin’ ‘Bout Who U Sleep With


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki