Happy Ol’ McWeasel: Frustracije in kljubovanje v novi skladbi “Out of My Way”

foto: Bojan Atanaskovič
0 23

Happy Ol’ McWeasel imajo nov single in spot. Tokrat predstavljajo ‘Out of My Way’, skladbo o frustracijah, kljubovanju, želji po osebni avtonomiji ter zavračanju družbenih pričakovanj in pritiskov. Skladbo sicer že lahko slišite na albumu ‘Such is Life’, ki so ga ‘podlasice’ izdale lani.

Energija, epski koncerti, mednarodni dosežki in polnokrvni folk punk rock iz Maribora: tako bi lahko na kratko opisali band Happy Ol’ McWeasel, ki s svojimi prepoznavnimi skladbami navdušuje že sedemnajst letTretji in aktualni album ‘Such is Life’, ki so nam ga Vizli predstavili lani, prinaša tudi uporniško skladbo ‘Out of My Way’. Z njo Mariborčani uveljavljajo svojo neodvisnost, ki pa jo hkrati dajejo na tehtnico nasproti avtentičnosti; s skladbo se sprašujejo, koliko smo lahko avtonomni v mislih in dejanjih, koliko lahko zavračamo družbena pričakovanja in koliko le tega je pravzaprav zgolj konstrukt drugih. Ampak Vizli se ne dajo: ” … out of my way, fuck you all …” je odločen krik po zavračanju vsiljenih vplivov in potreba po sledenju sebi.

Skladbo na svet pospremlja animiran video, ki ga je animiral in režiral Tomaž Praunseis, s katerim so Happy Ol’ McWeasel že sodelovali pri spotu za ‘100 Years’.


Koncertno poletje: Vizli na odrih po Sloveniji, Italiji in Nemčiji

Vizle letos poleti čakajo koncertni odri doma in na tujem. Ujamete jih lahko tako na večjih domačih  festivalih (Gora Rocka, Teden mladih, Castle festival …), samostojnih koncertih (Celje, Izola, Logatec …), vmes pa bodo nastopali tudi v Nemčiji in Italiji:

JUN, 15 – SOHREN (Highlander Fest), DE

JUN, 22 – CELJE (Letni Oder MCC), SI

JUN, 27 – ŠENTVIŠKA GORA (Gora Rocka), SI

JUN, 29 – KRANJ (Teden Mladih), SI

JUL, 24 – FARA (Castle Kolpa Fest), SI

AVG, 09 – IZOLA (Hangar Bar), SI

AVG, 16 – ŠENTJERNEJ (Rock Jernejevo), SI

AVG, 23 – LOGATEC (Logaško Poletje), SI

AVG, 24 – VALBRENTA (Brintaal Celtic Fest), IT

AVG, 25 – ROETGEN (Rock In Rott), DE

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki