Heathen predstavljajo “Empire of the Blind” besedilni video!

0 48

Heathen, legende Bay Area thrash metala iz ameriškega San Francisca, bodo svoj novi in skupno četrti studijski album “Empire of the Blind” izdali 18. 9. 2020 pri založbi Nuclear Blast Records.

Skupina je tako konec letošnjega junija že objavila prvi single in besedilni video za novo skladbo “The Blight”, sedaj pa ji v tem sledi še naslovna skladba prihajajočega novega albuma.

Oba videa lahko predvajate spodaj!

“Empire Of the Blind” je v večjem delu produciral,  miksal in masteriziral Christopher “Zeuss” Harris v studiu Planet Z. Dodatne detajle, kot so mdr. ritem kitare, pa je posnel Kragen Lum (kitara, Heathen) v studiu SubLevel (Little Rock, Arkansas).

Na albumu kot posebni gostje sodelujejo kitaristi Gary Holt (kitara, Exodus, Slayer), Rick Hunolt (ex Exodus) in Doug Piercy (ex Heathen).

Naslovnico za novi album je ustvaril priznani umetnik Travis Smith (Overkill, Exhorder).

Seznam skladb na albumu “Empire Of the Blind”:
1. This Rotting Sphere
2. The Blight
3. Empire Of The Blind
4. Dead And Gone
5. Sun In My Hand
6. Blood To Be Let
7. In Black
8. Shrine Of Apathy
9. Devour
10. A Fine Red Mist
11. The Gods Divide
12. Monument To Ruin

“Empire Of The Blind” je naslednik v letu 2010 izdanega “The Evolution Of Chaos”,  ki je bil 31. 1. 2020 ponatisnjen, za kar so poskrbeli pri založbi Mascot Records.

Heathen so ob Exodus, Testament, Forbidden, Death Angel in Vio-Lence ena izmed nosilnih zasedb, ki so utemeljile Bay Area thrash metal gibanje v poznih osemdesetih.

Heathen, pri katerih je ob različnih menjavah postave zvesto vztrajal le kitarist Lee Altus (Exodus), so leta 1987 izdali studijski prvenec “Breaking the Silence”. Tega je leta 1991 nasledil “Victims Of Deception”. Sledila so leta mirovanja, v začetku novega milenija reaktivacija zasedbe, leta 2010 pa izdaja že omenjenega tretjega albuma z naslovom “The Evolution Of Chaos”.

Maja 2013 je bobnar Darren Minter zapustil skupino zavoljo “nepredvidljivih okoliščin”, istega leta ga je na evropski turneji nadomeščal priznani John Dette (Iced Earth, Anthrax, Slayer, Testament).

Postavo Heathen, ki je posnela album “Empire of the Blind”, v letu 2020 zastopajo:
David White – vokal
Lee Altus – kitara
Kragen Lum – kitara
Jason Mirza – bas kitara
Jim DeMaria – bobni


Heathen – Empire of the Blind (uradni besedilni video)
Heathen – The Blight (uradni besedilni video)
Heathen – “Empire of the Blind” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki