Heathen predstavljajo promocijski video za “Empire of the Blind” album!

0 49

Heathen, kultne figure Bay Area thrash metala iz San Francisca, predstavljajo reklamni video za prihajajoči novi studijski albim “Empire Of The Blind”, ki bo izšel še pred koncem letošnjega leta pri založbi Nuclear Blast Records.

Video lahko v celoti predvajate spodaj.

Album “Empire Of The Blind” bo nasledil predhodnika “The Evolution Of Chaos”, ki prvič izšel leta 2009. Založba Mascot Records je 31. 1. 2020 poskrbela za ponatis albuma “The Evolution of Chaos”. Ob tem je album doživel tudi zvočno remasterizacijo in je dostopen v formatih: CD/DVD, 2LP in kot digitalni album. Na ponovno izdani verziji albuma se nahaja tudi skladba “Seasons Of Purgatory”, ki doslej še ni bila izdana. CD/DVD format je opremljen tudi z dvournim dokumentarnim filmom, ki beleži ozadje nastajanje albuma, kot tudi koncertni posnetek iz nastopa skupine v sklopu turneje Thrash Domination 2009 na japonskem. Dodajmo, da so Heathen v maju 2010 in v sklopu takratne evropske turneje, obiskali tudi mariborski klub MC Pekarna.

Heathen so, ob imenih Exodus, Testament, Forbidden, Death Angel in Vio-Lence, ena izmed nosilnih zasedb, ki so utemeljile Bay Area thrash metal gibanje v poznih osemdesetih.

Heathen, pri katerih je ob različnih menjavah postave skozi njeno kariero, ostajal v njej vedno en član, to je izvrstni kitarist Lee Altus (Exodus), so leta 1987 izdali studijski prvenec “Breaking the Silence”. Tega je leta 1991 nasledil “Victims Of Deception”. Sledila so leta mirovanja, v začetku novega milenija reaktivacija zasedbe, leta 2009 pa izdaja že omenjenega tretjega albuma z naslovom “The Evolution Of Chaos”.

Maja leta 2013 je bobnar Darren Minter zapustil skupino zavoljo “nepredvidljivih okoliščin”, na njegovi poziciji pa ga je na evropski turneji istega leta nadomeščal priznani John Dette (Iced Earth, Anthrax, Slayer, Testament).

Na fotografiji: Lee Altus med nastopom Exodus, dne 12.07.2018, v sklopu festivala Bang Your Head!!! v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki