House Of Shakira predstavljajo besedilni video in single “No Silver Lining”

House Of Shakira 2023 (press/promo)
0 25

House Of Shakira, dolgoživi švedski melodični hard rockerji, so napovedali izid novega albuma “XIT”, ki bo ugledal luč sveta 21. 4. 2023, pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

“XIT” bo deseti studijski album skupine in naslednik predhodnika “Radiocarbon” (RockLine recenzija) iz leta 2019. Leta 2022 je skupina proslavila s ponatisom prvenca “Lint”, ki je praznoval 25. let.

Spodaj je na voljo drugi single za skladbo No Silver Lining, ki je opremljen tudi z besedilnim videom. Skupina je v letošnjem marcu napovedala novi album s prvim singlom za skladbo Something In The Water.

Album “XIT” lahko že prednaročite.

House Of Shakira so bili ustanovljeni kot The Station leta 1991 v Stockholmu. Po posredovanju švedske založbe The Records Station češ da je ime skupine preveč podobno imenu založbe, so se The Station preimenovali v House Of Shakira. Do izbire imena pa je prišlo na zanimiv način. Neka nemška glasbena revija, ki je recenzirala demo je opazila, da skupina nima imena. Tako je organizirala tekmovanje za izbiro imena tako, da je pozvala svoje bralce naj izberejo skupini ime ter pošljejo svoje predloge. Tako se je vključil zraven tudi angleški bralec Geoff Noddings, ki se je spomnil da obstaja v Londonu butična trgovina z imenom House Of Shakira ter tako podal predlog. To ni vse. Da gre za prodajo oblek, je bila le krinka, saj je šlo v resnici za bordel. Skupini je bilo ime kot metafora všeč. Metafora za nekaj kar izgleda drugače, kot v resnici dejansko je. To se tudi ujema z izrazoslovjem samega artizma skupine, ki ni ravno tisto, kar bi posameznik pričakoval ob povprečni žanrski označbi ‘melodic rock’.

Seznam skladb na albumu “XIT” je sledeč:
1. Something In The Water
2. No Silver Lining
3. Toxic Train
4. Your Exit
5. Too Much Love
6. The Messenger
7. Twisted Attitude
8. Nowhere Bound
9. Chimera
10. Hell Or Heaven
11. Xit

Zasedba:
Andreas Novak – vokal
Mats Hallstensson – kitara, spremljevalni vokal
Anders Lundström – kitara
Per Schelander – bas kitara, vokal
Martin Larsson – bobni

Več koristnih informacij:
https://www.facebook.com/HouseofShakira/
https://www.instagram.com/houseofshak…

#HouseOfShakira #NoSilverLining #MelodicRock #FrontiersRecords


House Of Shakira – “XIT” (Frontiers Music Srl., 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki