Insomnium razkrili podrobnosti prihajajočega albuma in dodali novega člana

0 40

Finski melodični death metalci Insomnium bodo 4.oktobra 2019 izdali nov studijski album ‘Heart like a grave’.

“Namen albuma je poglobitev globoko v srce finske melanholije. Navdihnile so nas najbolj otožne in temačne skladbe ter pripovedi, ki so zajele bistvo nordijske temačnosti. Dežela, kjer zmrzal uničuje pridelek in se prikrade globoko v naše duše, ko se poletje konča še preden se začne, kjer žene odhajajo, kjer mali brat umre v snegu na božično jutro in so zlati dnevi mladosti za vedno izgubljeni. In med tem se nahajajo odmevi Harmaja, Rautavaara, Vainioja, Peltoniemen Hintriikka in seveda naših nepomembnih mizernih življenj.” – INSOMNIUM

Deset skladb bo v dobri uri predstavilo pravo moč finske melanholije. Z štirimi ustvarjalci glasbe, bo zvok Insomnium še bogatejši in raznolikejši kot doslej. V duhu nordijskega sodelovanja pa je švedski čarovnik Jens Bogren poskrbel, da bo ‘Heart Like A Grave’ najboljši Insomnium album doslej.

Insomnium pa med svoje vrste pozdravljajo kitarista Janija Liimatainena.

Insomnium: “Leta 2018 je postalo jasno, da Ville ne bo več zmogel kombinirati napornega življenja na turneji s službo predavatelja na univerzi v Yorku. Tako smo se odločili, da za nemoteno delovanje našega težkega stroja, dodamo tretjega kitarista. Iskanje ni bilo težko, saj je Jani že nekajkrat priskočil na pomoč na naših koncertih. In ker je ta tip izjemen glasbenik, pevec, ustvarjalec glasbe in vsestransko izjemno prijazen človek, odločitev res ni bila težka. Sedaj smo močnejši kot kdajkoli prej!”

Ville je dodal: “Od leta 2010 dalje kombiniram življenje v skupini in koncertiranje z znanstveno kariero. Kljub temu pa je pred dvemi leti postalo jasno, da ne morem vložiti 100% sebe v oboje. Za to je deloma kriva bolj zahtevna vloga, ki jo imam na univerzi v Yorku, deloma pa zato, ker je skupina nenehno rastla, kar je seveda prineslo povečan obseg turnej z vsakim novim albumom. Z Janijem na krovu smo si zagotovili konstantno koncertno zasedbo, ki bo še naprej izvajala nore koncerte po celem svetu in kateri se bom lahko pridružil, kadar bo čas dopuščal.”

HEART LIKE A GRAVE seznam skladb:
1. Wail of the North
2. Valediction
3. Neverlast
4. Pale Morning Star
5. And Bells They Toll
6. The Offering
7. Mute Is My Sorrow
8. Twilight Trails
9. Heart Like a Grave
10. Karelia

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki