Iron Maiden predstavljajo “Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live in Mexico City”

foto: NINA GRAD 2018
0 144

Iron Maiden bodo v letošnjem novembru izdali novi koncertni album, ki izhaja iz njihovega obiska Mexico Cityja v septembru 2019!

Dvojni koncertni album z naslovom “Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live in Mexico City” je bil posnet med tremi popolnoma razprodanimi koncertnimi nastopi, ki so jih Iron Maiden izvedli v mehiški prestolnici v septembru 2019. Novi koncertni album skupine je vrsta obeležitve turneje “Legacy Of The Beast”, ki se je začela leta 2018 in se bo sklenila v prihodnem poletju v Evropi!

Album bo izšel pri založbi Parlophone Records 20. 11. 2020!

Iron Maiden basist in vodja skupine Steve Harris pravi: “Ko smo morali zaradi COVID pandemije odpovedati zadnji del naše Legacy Of The Beast turneje, ki bi se moral zgoditi v letošnjem poletju na evropskih tleh, smo bili zelo razočarani in poklapani. Vemo tudi, da so naši oboževalci počutili enako. Resnično smo se veselili, da bomo lahko odigrali koncerte v še več državah. Navkljub temu, da smo termine prestavili na prihodnje leto, smo si vseeno vzeli nekaj časa, da prisluhnemo koncertnim posnetkom, ki so nastali na opravljenem delu turneje, da vidimo, ali lahko pripravimo suvenir, ob katerem bodo vsi, kjerkoli in kadarkoli, lahko uživali.”

“Zelo sem zadovoljen nad rezultatom, še posebej zato, ker vsebuje seznam na katerem so koncertne izvedbe nekaterih skladb, ki jih doslej na naših koncertnih albumih še ni bilo, kot je to For The Greater Good Of God, prav tako pa so na njem nekatere skladbe, ki jih že zelo dolgo nismo izvajali na turnejah, kot: Where Eagles Dare, Flight Of Icarus, The Clansman in Sign Of The Cross. Nikoli še nismo izdali koncertnega albuma, ki bi bil posnet v Mehiki in menim, da ta dokument dostojno opraviči vse strasti, žar in temperament naših mehiških oboževalcev, ki nas sprejmejo odprtih rok vselej, ko nastopamo pri njih doma.”

Iron Maiden menedžer Rod Smallwood dodaja: “Vsi koncerti turneje so izpadli čudovito, naši zvesti privrženci pa so uživali ob vsej “Legacy” ekstravaganci, to je izbrani odrski tematiki, vseh dodatnih odrskih učinkih in dinamiki izbranih kulis, da ne omenjam ubijalskega koncertnega repertoarja. Ko smo izvedeli, da moramo našo turnejo v letošnjem letu odpovedati, se nam je zdelo zelo smiselno, da spravimo skupaj koncertni album in menim da sta Steve Harris in koproducent Tony Newton opravila izjemno delo, ko sta v treh koncertnih večerih Mexico Cityja, na zvočni nosilec perfektno prelila utrip 70.000 glave množice. Ta koncertni album služi, kot vrsta praznovanja dvem milijonom oboževalcev, ki so si to turnejo že ogledali, obenem pa tudi kot dražilec za vse tiste, ki se bodo udeležili sklepnega dela Iron Maiden “Legacy Of The Beast” turneje v prihodnjem letu, nasploh v kolikor se z Iron Maiden v živo do tega dne, še nikoli niso srečali.”

Seznam skladb na “Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live in Mexico City” se glasi:
1. Churchill’s Speech
2. Aces High 
3. Where Eagles Dare 
4. 2 Minutes To Midnight
5. The Clansman 
6. The Trooper
7. Revelations
8. For The Greater Good Of God 
9. The Wicker Man 
10. Sign Of The Cross 
11. Flight Of Icarus 
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden
14. The Number Of The Beast
15. The Evil That Men Do 
16. Hallowed Be Thy Name
16. Run To The Hills 

Danes smo že poročali, da je Bruce Dickinson v posebnem videu namignil, da piše skupina znova skupaj novi material in da se je vrnila v studio.

Na fotografiji: Iron Maiden med nastopom 17. 7. 2018 na tržaškem prizorišču Piazza Unita d’Italia (RockLine fotoarhiv 2006-2020, foto: Nina Grad, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki