Iron Maiden predstavljajo novi single in animirani video “The Writing On The Wall”

0 237

Iron Maiden, svetovne ikone heavy metala, se vračajo s svežo novo glasbo, ki je prva po šestletni kreativni pavzi, oziroma odkar je izšel zadnji album skupine “Book of Souls” (2015). Gre za prvi novi single po letu 2016, odkar je izšel single Empire of the Clouds, imenuje pa se The Writing On the Wall.

Single, ki sta ga napisala skupaj kitarist Adrian Smith in pevec Bruce Dickinson, za produkcijo pa sta poskrbela v navezi Kevin Shirley in šef Iron Maiden Steve Harris, spremlja akcijski animiran video, ki sta ga soustvarila Mark Andrews in Andrew Gordon, sicer od nekdaj velika oboževalca Iron Maiden in možakarja s preko več kot 50 letnimi izkušnjami na polju tovrstnih animacij (mdr. sta si vrsto let služila kruh z delom za animacijski studio Pixar). Oba sta bila prisotna pri ustvarjanju animacij za celovečerne družinske risanke, kot mdr.: “The Incredibles”, “Ratatouille”, “Brave”, “Monsters Inc.” in “Finding Nemo”.

Iron Maiden so izbrali BlinkInk za produkcijo videa. Gre za londonski animacijski studio, kjer so med drugim ustvarili animacije za reklamne videe globalnih gigantov, kot sta Adidas in Coca-Cola.

Direktor studia BlinkInk Nicos Livesey, še en dolgoletni oboževalec Iron Maiden, je odgovoren za sintezo vseh kadrov z glasbo singla The Writing On The Wall in končno kreacijo animiranega filma, ki vas popelje do prvega stika z novo inkarnacijo Eddieja v novi spektakularno izklesani trodimenzionalni obliki.

Video je distopičen, svojevrsten, spektakularen in v briljantni navezi z več kot solidno novo glasbo skupine. V videu se zvrsti serija najbolj bizarnih in ‘odštekanih’ karakterjev, izžetih zombijev in humanoidov, po grotesknosti pa zagotovo izstopa ameriški debelinko v zdrajsani in ‘pobuškani’ limuzini, s spremstvom služabnikov v “Union Jack” spodnjicah, ki sumljivo spominja na Donalda Trumpa. V videu ni pogrešan niti okrutni kitajski trinog, udobno zleknjen na gigantsko skulpturo zlatega zmaja, kateremu štrli iz gobca orjaška jedrska konica. Tu so štirje jezdeci apokalipse, ki jih poosebljajo nič manj kot štirje Eddie-ji, vsak na svojem motorju, vsak vzet iz ene izmed naslovnic Iron Maiden albumov: Edddie – ‘plešoča smrt’, Eddie – faraon, Eddie – kiborg in Eddie – majevski vrač. Ker pa ni Eddiejev nikoli preveč, je tu še peti Eddie. Glavni heroj videa. Ta je povsem nov Eddie. Eddie samuraj, ki postavi v videu stvari na svoje mesto!

Video spremljajo okultne scene, sicer heavy metal ne bi nikoli bil heavy metal. Tu je satan in tam pentagram. Le kdo neki bi si lahko omislil kaj takšnega? No, verjetno ste tudi že sami uganili, da je koncept za kreacijo videa pogruntavščina Brucea Dickinsona, ki je Marka in Andrewa integriral k sodelovanju, preko več ‘zoom’ srečanj.

Več o Iron Maiden:
uradna spletna stran: http://ironmaiden.com
Twitter: http://twitter.com/ironmaiden
Instagram: https://instagram.com/ironmaiden
Facebook: https://www.facebook.com/ironmaiden


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki