Iron Savior z obsežnim šesternim CD zabojem “Riding On Fire: The Noise Years 1997-2004”

foto: Jo Kirchherr 2002
0 53

Iron Savior, kultna hamburška power metalska formacija, bo deležna izida šesternega CD zaboja z naslovom “Riding On Fire: The Noise Years 1997-2004”, ki ga je že mogoče prednaročiti.

Obsežni zaboj o katerem priča že samo ime, da gre za ponatis prvih šestih studijskih dokumentov skupine (pet dolgometražnih albumov in en EP) v času, ko so Iron Savior sodili pod okrilje propadle založbe Noise Records, bo izšel 28. 7. 2023, pri založbi Cherry Red Records.

Izid bo vseboval skupno kar 81. skladb, med njimi kup dodatnih, ki jih na originalnih izdajah ni bilo mogoče najti.

Na prvem CD-ju se bo nahajal prvi, to je istoimenski album skupine, ki je originalno izšel leta 1997 in je na njem bobnal nekdanji Blind Guiardian bobnar Thomen Stauch.

Na drugem CD-ju se bo nahajal EP “Interlude”, ki je originalno izšel leta 1999.

Tretji CD bo pripadal drugemu studijskemu albumu “Unification”, ki je prav tako izšel leta 1999.

Na četrtem CD-ju se bo nahajal tretji album skupine z naslovom “Dark Assault”, ki je originalno izšel leta 2001 in je zadnji studijski album skupine s Helloween kitaristom v postavi Kai Hansenom.

Peti CD bo zastopal album “Condition Red”. To je četrti album skupine, ki je originalno izšel leta 2002.

Na šestem CD se bo nahajal peti studijski album skupine “Battering Ram”, ki je zadnji za založbo Noise Records in je originalno izšel leta 2004.

Bilo je leta 1978, ko so v nemškem Hamburgu nastali Gentry, kot naveza dveh prijateljev, ki sta se poznala še iz otroštva, to sta bila Kai Hansen in Piet Sielck. Skupina se je sčasoma preobrazila v Second Hell, v tej postavi pa sta se že nahajala tudi pokojni bobnar Ingo Schwichtenberg in basist Markus Grosskopf. Hansen, Grosskopf in Schwichtenberg so kariero nadaljevali brez Sielcka in ustanovili Helloween.

Prevrtimo v leto 1996. Iron Savior so tega leta nastali potem, ko sta Sielck in takrat že bivši Helloween kitarist Kai Hansen, skupaj z Blind Guardian bobnarjem Thomenom Stauchom ustanovila skupino.

Sielck je pred tem produciral Gamma Ray prvenec “Heading For Tomorrow. Gamma Ray je ustanovil Kai Hansen potem, ko je leta 1989 zapustil Helloween.

Zaboj bo vseboval še enajst dodatnih skladb. Gre za raritete, ki so bile doslej vključene na ‘de-luxe’ (količinsko omejenih) izdajah albumov ter zato težko dosegljive. Gre za skladbe, ki so nastajale vzporedno s prvimi šestimi studijskimi dosežki, to je med letoma 1997 in 2004. Zaboj bo opremljen tudi s spremnim esejem, ki ga je prispeval nemški pisec Lothar Hausfeld.

Zaboj vključuje nič manj kot štiri Judas Priest priredbe ter priredbe zasedb Black Sabbath, Nazareth, Helloween in Krokus, obenem pa ne manjka niti priredba Sealove Crazy.

Cherry Red RecordsIron Savior


Iron Savior – “Riding On Fire: The Noise Years 1997-2004” (6CD-box set, Cherry Red Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki