David Ragsdale je zapustil Kansas!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 47

Kansas, ameriške progresivnorockovske ikone, sporočajo, da jih je zapustil dolgoletni violinist David Ragsdale. Ragsdale, ki je bil sestavni del skupine več dekad, se je odločil da se bo svoj čas odslej namenim svojemu zasebnemu življenju.

David se je Kansas prvič priključil že leta 1991 in sodeloval s skupino vse do leta 1996. V tem času se je vpisal na koncertni album “Live at the Whiskey” in studijskega “Freaks of Nature”.

Ragsdale se je Kansas ponovno priključil leta 2006 in ostal s skupino naslednjih 17. let.

David je v karieri odigral s Kansas več kot 1600 koncertov in prispeval violino na tri studijske albume skupine (omenjeni “Freaks of Nature” ter zadnja dva “The Prelude Implicit” in “The Absence of Presence”), prav tako pa je igral na štirih koncertnih albumih (poleg “Live at the Whiskey” tudi na “There’s Know Place Like Home”, “Leftoverture Live & Beyond” in “Point of Know Return Live & Beyond”).

Kansas pravijo da Ragsdaleov odhod ne bo vplival na potek koncertne turneje skupine. Ta bo v prihodnjih dneh objavila ime novega člana, ki bo na mestu Ragsdalea prevzel vlogo violinista.

Na fotografiji: Violinist Davide Ragsdale nastopom Kansas 2. 8. 2014 v nemškem Holzkirchnu (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki