Izidor Erazem Grafenauer je izdal album “Ventana abierta”

foto: Vesna Zednik
0 49

Novi album Ventana abierta prinaša svež veter v domače glasbeno prizorišče. Pod idejnim vodstvom kitarista, skladatelja in profesorja Izidorja Erazma Grafenauerja ta izjemni projekt združuje vrhunske slovenske in španske glasbenike, ki s svojo avtorsko glasbo bogatijo tradicionalni flamenko s klasičnimi, jazzovskimi in svetovnimi glasbenimi vplivi ter tako v tej glasbi odpirajo nova obzorja. Album, ki je nastal po avtorjevem večletnem raziskovalnem procesu, ponuja izrazito svež in spoštljiv vpogled v flamenko, pri čemer vsaka skladba odseva avtorjevo intimno doživljanje in umetniško zavzetost.

Z Grafenauerjem na albumu sodelujejo tudi Ana Mezgec, Bernardo Brizani, Jošt Lampret, vrhunska španska umetnika Jose Manuel Ruiz Motos “Bandolero” in Enrique Rodríguez “Enriquito”. Vokalne vložke na albumu prispevata Noemi Humanes García in Imer Traja Brizani.

Danes album izhaja v digitalni obliki, fizično izdajo albuma na CDju, vinilni plošči in USB ključku pa bo pospremil poseben koncert v Cankarjevem domu, v sklopu cikla Noches de Tablao se bo Grafenauerjevemu flamenko projektu  kot gost pridružil José Montaña, izjemni glasbenik, ki velja za enega vodilnih tolkalcev flamenka in afro-kubanske glasbe. Skupaj z njimi bo nastopila tudi ena najvidnejših slovenskih flamenko plesalk, Urška Centa, ki bo s svojo interpretacijo dodala plesno dimenzijo temu glasbenemu doživetju.

GRAFENAUER FLAMENCO PROJECT
Ana Mezgec – violina
Bernardo Brizani – violončelo
Jošt Lampret – bas
Enrique Rodríguez “Enriquito” – trobenta
Jose Manuel Ruíz Motos “Bandolero” – tolkala
Noemi Humanez García – vokal
Imer Traja Brizani – vokal
Izidor Erazem Grafenauer – kitara

Producent: Paco Ortega
Tonski mojster: Pablo Martínez

Posneto v studiu MUSIGRAMA, Madrid, oktober 2023

Izdala: založba Celinka.si, 2024
POSLUŠAJTE NA PRETOČNIH PLATFORMAH


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki