Izšel bo uradni koncertni bootleg skupine Weapon z naslovom “No Peace ‘till Hammersmith”

0 32

Weapon UK – kultni britanski heavy metal bend iz časov N.W.O.B.H.M časov (takrat so se imenovali le Weapon)-, je v lanskem letu brskal po svojih arhivih, v katerih je našel dve bootleg kaseti, na katerih se nahajajo koncertni posnetki s skupne turneje z Motörhead, ko so Weapon na britanskem delu ‘Ace Up Your Sleeve’ turneje, ki je štela 32 koncertnih nastopov, odpirali večere pred Motörhead.

Prvi posnetek izvira iz bristolskega prizorišča Closton Hall, ki je bil posnet 10. 11. 1980, drugi pa iz famozne londonske dvorane Hammersmith Odeon, 29. 11. 1980, ki je bil tudi sklepni večer turneje.

Skupina pravi, da po 40 letih, ko se prav nihče ni zmenil za obe kaseti, vsekakor ni šlo pričakovati, kaj šele zahtevati, da bo zvok pokal kot iz dobro vzdrževane puškine cevi, zato je bilo treba vložiti precej delikatnih dejanj in potez finomehanike, ko so se fantje lotevali obdelave izvirnih posnetkov, da jih spravijo na zadovoljivo zvočno raven.

Weapon UK so uspeli te posnetke digitalizirati, in sicer so original poslali na Švedsko Alex Bergdahlu. Ko je ta opravil svoje delo, je poslal digitalizirane posnetke naprej svojemu švedskemu kolegi Eriku Modinu (Modin je sicer bobnar švedskih melodičnih rock revitalistov Wildness), ki je vse skupaj masteriziral. Posnetki torej v osnovi niso bili profesionalno posneti – gre namreč za bootleg, vseeno pa je skupina zadovoljna s končnim rezultatom.

Gre namreč za zelo pomemben dokument, ki prikazuje skupino Weapon na njenih začetnih korakih kariere, zato so se fantje odločili, da bodo posnetek izdali na posebnem količinsko omejenem vinilnem natisu z naslovom “No Peace ‘till Hammersmith”. Skupina posveča ta koncertni album svojemu basistu Bazu Downesu, ki je preminil 16. 11. 2020. Album bo izšel pri založbi Rocking Baz Records, za distribucijo pa bo skrbel dobri prijatelj skupine Luc Sweanen, ki je povezan z agencijo The Rocking Bull Concern iz belgijskega Antwerpna. Weapon UK se ob tem zahvaljujejo tudi Robertu Majdu, ki je poskrbel za oblikovanje naslovnice in vse preostale koordinacijske naloge! Več podrobnosti bo znanih kmalu!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki