Izšel je novi album idrijske zasedbe Divje jezero “Korak iz okvirjev”!

0 113

Divje jezero je kraško-sifonsko jezero, ki se nahaja približno 2 km južno od Idrije.  Ni pa to edini naravni biser okoliša. Ime tega prvega slovenskega spomenika v naravi  so si za svoje glasbeno udejstvovanje sposodili tudi Idrijčani in okoličani: Alen Bogataj, Luka Čibej, Aleš Golja, Žiga Kovačič, Žan Sedej  in Tomi Peljhan.

Včeraj, to je 20.05.2020, so uradno predstavili novi album z naslovom “Korak iz okvirjev”, ki so ga izdali pri Glasbeni zadrugi Celinka.

Novi album zaznamuje prehod skupine in inštrumentalne, v vokalno-inštrumentalno zasedbo!

Po izdanih albumih Mestni vrvež (2015) in Pobeg iz blodnjaka (2017) so se odločili svoji glasbi dodati še novo dimenzijo – vokal in tako zaključili neko tranzicijsko dobo ter hkrati začeli novo. To novo pridobitev lahko slišimo tudi na singlu, ki spremlja izid albuma.

V Beogradu je skladba, ki vsekakor izstopa iz okvirjev prej izdanih. Toplina vokala in elekticizem zvoka nas popeljeta nazaj, v čase skupne države in divjih festivalov, kljub temu da jo je navdihnil neljubi dogodek s turneje v Bolgariji. Video v tehniki zaustavljenih gibov si lahko že pogledate na YouTube kanalu.

Divje jezero – V Beogradu (single in uradni video)

Avtor skladbe V Beogradu je Luka Čibej (glasba, besedilo in aranžma), dodane aranžmaje so prispevali Alen Bogataj, Žiga Kovačič in Aleš Golja, avtorja videa pa sta Luka Čibej in Žiga Kovačič.

O ustvarjanju novega albuma je Luka Čibej povedal:
»Skladbe na albumu so se počasi nabirale od leta 2013, ko še nismo imeli vokalista, nekaj pa jih je nastalo tik pred pričetkom snemanja plošče. Leta 2014 smo sodelovali pri projektu Rokerji pojejo pesnike in uglasbili dano besedilo, ki ga je napisal Jože Kos Sine. Iskali smo vokalista, ker nihče od nas nima naravnih danosti za petje. Takratni klaviaturist David je predlagal svojega kolega Žana, s katerim smo posneli to skladbo in nastopili na festivalu. Kasneje smo se vrnili k ustvarjanju našega drugega albuma Pobeg iz blodnjaka, ki je bil v celoti inštrumentalen in je izšel spomladi 2017. Po tem albumu se je klaviaturist David odločil za svojo pot in zamenjal ga je Žiga, hkrati pa se je obudila tudi misel o nadaljnjih smernicah v zvoku zasedbe in ustvarjanju vokalne plošče. Žan je postal član skupine in tako smo pričeli z delom.»

Pri snemanju novega albuma so sodelovali tudi: Vesna Zornik – vokal pri skladbi Nad tokom,  Petra Jurić na violini in violi, Kristina Pivk na violončelu in Blaž Ogrič na rogu.

O novem singlu V Beogradu:
»2017 smo šli na krajšo turnejo v Bolgarijo. Skladba opisuje neljubi dogodek, ki se nam je pripetil že na poti proti Sofiji, kjer naj bi imeli prvi nastop turneje. Kljub temu da smo na pot odšli že en večer prej, smo prispeli v klub le nekaj minut preden je predskupina zaključila. Po 24-ih urah vožnje, čakanja in živčne vojne smo opravili nastop in preostanek turneje. Organizatorju smo obljubili, da bomo o tem napisali pesem in ker obljuba dela dolg …» Luka Čibej

Zasedba:
Alen Bogataj – bas kitara
Luka Čibej – bobni, tolkala, spremljevalni vokal
Aleš Golja – el. kitara
Žiga Kovačič – klaviature
Žan Sedej – glavni vokal
Tomi Peljhan – saksofon, klarinet

Podatki o avtorstvu na albumu
Avtorji glasbe in aranžmajev: Luka Čibej (1–8)
Dodatni aranžmaji: Alen Bogataj, Žiga Kovačič, Aleš Golja
Besedila: Luka Čibej, razen (7) – Jože Kos Sine

Skladbe na albumu:
1. Padec na trdna tla
2. Drugam
3. Nad tokom
4. Virtualna generacija
5. Korak iz okvirjev
6. V Beogradu
7. Nebit
8. Lesena ptica


Divje jezero – “Korak iz okvirjev” (naslovnica albuma)
Divje jezero – Virtualna generacija (uradni video)
Divje jezero (feat. Vesna Zornik) – Nad tokom (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki