Def Leppard Predstavljajo “Hysteria” Koncertni Video

foto: BOJAN HORVAT 2006
0 120

 

Def Leppard bodo 29. 5. 2020  pri založbi Eagle Rock Entertainment izdali novi dokument “London To Vegas”. Gre za količinsko omejeno naklado formatov, ki ob digitalnem ponujajo še 2 Blu-ray+ 4 CD, 2 DVD + 4 CD, DVD/Blu-ray + 2 CD in na katerem se bosta nahajala dva spektakularna nastopa skupine z naslovoma “Hysteria At The O2” in “Hits Vegas, Live At Planet Hollywood”.

Po predstavitvenih koncertnih videih za skladbe Paper Sun, Billy’s Got A Gun, Run Riot ter Rocket predstavljajo Def Leppard še petega, in sicer za skladbo “Hysteria”, ki prihaja s prihajajočega novega koncertnega dokumenta “Hysteria At The O2” in ga lahko pogledate spodaj.

Film “Hysteria At The O2” je bil posnet decembra 2018, Def Leppard pa so na tem nastopu obhajali okroglo obletnico enega izmed svojih dveh albumov, ki sta dosegla desetkratni diamantni status. Gre za album “Hysteria” (drugi je seveda “Pyromania”), ki so ga na tem koncertu izvedli v celoti. To je bil tudi debitantski nastop skupine v londonski O2 Areni, v sklopu katerega je bend pristopil z oktansko voltažo, ko je mdr. izvajal “Pour Some Sugar On Me”, “Animal”, “Women” in “Love Bites”. Kvintet, ki ga sestavljajo Joe Elliott (vokal), Phil Collen (kitara), Rick “Sav” Savage (bas kitara), Vivian Campbell (kitara) in Rick Allen (bobni), je nastop sklenil z dodatnimi točkami, ki so vključevale skladbe “Let’s Get Rocked”, “When Love And Hate Collide” in “Photograph”.

Šest mesecev kasneje, to je po sprejetju skupine v “hišo slavnih rock’n’rolla” (Rock And Roll Hall Of Fame), so Def Leppard zaigrali na lasvegaškem prizorišču Zappos Theatre (Planet Hollywood), kjer je nastal film “Hits Vegas, Live At Planet Hollywood”. Na koncertu, na katerem so izvedli skupno 28 točk, so ob največjih hitih svoje kariere poskrbeli tudi za nekatera presenečenja, kot so “Too Late For Love”, “Billy’s Got A Gun”, “Slang” in “Promises”. Ta film predstavlja raznoliko glasbeno naravo skupine. Nastop je bil obogaten s spremljavo orjaške in spektakularne odrske kulise, z dvema odroma, dvema orjaškima video ekranoma, v vso to ceremonijo pa je bend vključil tudi akustično izvedbo nekaterih točk, ki jih sicer zelo redko izvaja v živo, in sicer “Let Me Be The One”, “We Belong”, “Have You Ever Needed Someone So Bad” in “Two Steps Behind”.

“Hits Vegas” vsebuje tudi dodatni film s scenami iz zakulisja, medtem ko “Hysteria At The O2” zaokroža še mini dokumentarec, imenovan “Hysteria: Then And Now”. “London To Vegas” je strnjen zapis o liku in delu ene najbolj uglednih ter ikonskih rock skupin vseh časov.

Na fotografiji (od leve proti desni): Basist Rick »Sav« Savage in kitarist Phil Collen med nastopom Def Leppard, 3. 6. 2006, v sklopu festivala Gods Of Metal na milanskem prizorišču Idroscalo v Italiji. RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane, foto: Bojan Horvat). RockLine recenzijo tega festivala, v sklopu katerega so Def Leppard nastopili kot predzadnji na seznamu nastopajočih (za Motorhead in pred Whitesnake), lahko preberete TUKAJ!

Def Leppad – Hysteria (koncertni video, “Hysteria At the O2”)
Def Leppard – Paper Sun (Hits Vegas, koncertni video)
Def Leppard – Billy’s Got A Gun (Hits Vegas, koncertni video)
ef Leppard – Run Riot (Hysteria At The O2, koncertni video)
Def Leppard – Rocket (Hysteria At The O2, koncertni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki