25. Jazz Cerkno 2020 festival z novim datumom!

0 246

Festival Jazz Cerkno letos vabi v septembru!

Ker festivala Jazz Cerkno ni bilo mogoče izvesti v načrtovanem terminu med 21. in 23. majem, smo letošnjo obletniško, 25. izdajo prestavili na september. Festival bo potekal od 17. do 19. septembra 2020, podroben program pa bomo najavili do konca junija. Potrudili se bomo, da bomo program izvedli v enakem obsegu in obliki, kot je bil sprva napovedan.

Da pa v času prvotnega festivalskega termina ne bi ostali brez jazz glasbe, smo v četrtek, 21. maja, v Kinu Šiška pripravili koncert s prenosom v živo. Za serijo spletnih koncertov pod imenom Štream, ki so jo zasnovali v Kinu Šiška, smo izbrali zasedbo Oholo! (tudi sicer nastopajočo na letošnjem festivalu), ki bo predstavila pravkar objavljeni prvenec Mnogobolje (Zavod Sploh, 2020). Oholo! je sicer novejša zasedba, a v njej najdemo sama znana imena večinoma srednje generacije, dejavna v številnih jazzovskih, eksperimentalnih, alter-rockovskih in drugih zasedbah. Septet se posveča svobodnjaškemu jazzu z jasnimi navezavami na jazz tradicijo in tudi na tradicionalne godbe. Koncert bo mogoče spremljati prek platform Zoom, YouTube in Facebook.

Se uidma septembra na cerkljanskem Starem placu! Že ta četrtek, 21. maja, pa si oglejte spletni koncert benda Oholo!, ki ga organizira Kino Šiška v sodelovanju z Jazz Cerkno in s podporo Zavoda Sploh.

Ostanimo zdravi!
Vaša ekipa festivala Jazz Cerkno

Spremljajte vsebine iz naših preteklih festivalov na našem Youtube kanalu in Bandcamp profilu.

Več o festivalu Jazz Cerkno!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki