Jeff Scott Soto predstavlja vse podrobnosti novega solo albuma!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2011
0 50

Jeff Scott Soto, eden najimenitnejših hard rock in metal pevcev svoje generacije in mdr. član zasedb Sons Of Apollo, Trans-Siberian Orchestra, solo projekta S.O.T.O. in W.E.T., sporoča, da je njegov novi studijski album nared za izdajo!

Znan je celoten vrstni red skladb na novem albumu, njegova naslovnica, Jeff pa ponuja že prvi single in sicer za skladbo “Love’s Blind”, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

Jeff Scott Soto bo torej izdal svoj novi studijski album z naslovom “Wide Awake (In My Dreamland)”, ki bo izšel 6. 11. 2020 pri založbi Frontiers Music Srl. Naslednik albuma “Retribution”, ki je izšel pred tremi leti, je nastajal ob sodelovanju z Alessandrom Del Vecchiom, ki je sicer znan “hišni” producent in komponist založbe Frontiers Music Srl.

Frontiers Music Srl je na You Tube kanalu že ponudila prvega v seriji posnetkov iz zakulisja nastajanja albuma “Wide Awake (In My Dreamland)”, ki ga lahko preverite spodaj.

CD format novega albuma bo vseboval tudi dodatni koncertni album, ki izhaja iz nastopa v lanskem letu na festivalu Frontiers Rock z naslovom “Live At Frontiers Rock Festival 2019”. Ta koncert je izšel v digitalnem formatu že v letošnjem aprilu!

Jeff Scott Soto pravi: “Iz založbe Frontiers Music Srl. so se obrnili name rekoč, da je prišel čas, ko bi si želeli od mene novega samostojnega studijskega albuma. To pomeni zame skupno sedmi studijski album. Če prištejem poleg še album ‘Essential Ballads’ in koncertne albume, je to dvanajst mojih izdaj v zadnjih 18. letih.”

Jeff nadaljuje: “Ko se moje sodelovanje z založbo približuje nagli dvajsetletnici, so pri Frontiers Records želeli, da se povežem z mojim dragim prijateljem Alessandrom Del Vecchiom, ki se je v vseh letih delovanja izkazal za izjemnega komponista, producenta, glasbenika in pisca skladb in še bi lahko našteval.” in dodaja: “Možakar pozna vse trike in jih popolnoma obvladuje!”

“Tako je Alessandro produciral celotno ploščo. Napisal je tudi vse skladbe. Pravzaprav igra tudi na vseh skladbah albuma. Poslal mi je originalne demo posnetke in te demo posnetke je pripravil tako, da je na njih odigral vse sam. Vsa besedila in ideje glede vokalnih melodij, sem ustvaril med mojo dvomesečno turnejo. Potem, ko sem se iz turneje vrnil, sem si vzel največ tri dni oddiha, potem pa se lotil snemanja vseh vokalov v svojem domačem studiu,” še dodaja Jeff Scott Soto.

Z Jeffom so to pot sodelovali na novem albumu tudi Fabrizio Sgattoni (kitara), Edu Cominato (bobni), svoja prispevka sta na album dostavila tudi stara Jeffova znanca in S.O.TO. kitarista August Zadra in Jorge Salan.

Naštejmo na hitro še Jeffove samostojne studijske albume. Leta 1994 je izdal prvenec “Love Parade”, temu je sledil izredno dobro sprejeti “Prism” iz leta 2002, pa v letu 2005 izdani “Lost In The Translation”. Leta 2009 je izšel album “Beautiful Mess”, tri leta kasneje “Damage Control”  in leta 2017 prej omenjeni šesti studijski album “Retribution”.

Seznam skladb na albumu “Wide Awake (In My Dreamland)” je sledeč:
CD 1
01. Someone To Love
02. Mystified
03. Love’s Blind
04. Without You
05. Lesson Of Love
06. Paper Wings
07. Love Will Find A Way
08. Between The Lines
09. Living In A Dream
10. Wide Awake (In My Dreamland)
11. Desperate

CD2 “Live And Loud In Milan 2019
01. Drowning 
02. 21St Century
03. Believe In Me
04. Look Inside Your Heart
05. Eyes Of Love
06. Band Intros 
07. Soul Divine
08. Our Song
09. Holding On
10. I’ll Be Waiting
11. Stand Up (feat. Dino Jelusick)

Zasedba:
Alessandro Del Vecchio – bas kitara, klavaiture, kitara, spremljevalni vokal
Fabrizio Sgattoni – kitara
Edu Cominato – bobni
Jeff Scott Soto – vokal
August Zadra – spremljevalni vokal, kitarski solo na “Between The Lines”

Na fotografiji: Jeff Scott Soto med nastopom 14. 7. 2011 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.


Jeff Scott Soto – “Love’s Blind” (uradni zvočni nosilec)
Jeff Scott Soto – Wide Awake (In My Dreamland)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki