Jeff Scott Soto: Live And Loud in Milan 2019

2 107

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 01.05.2020 (digitalni format)
Dolžina albuma: 41.15 min
Zvrst: Hard Rock / Melodic Rock / AOR
Ocena: 8.5 /10


Tisti med vami, ki spremljate aktualno rockovsko dogajanje na dnevni ravni tudi na žanrskem polju melodičnorockovskih vsebin, ste nemara že dobro seznanjeni, da je založba Frontiers Music Srl. zaradi aktualne »planetarne korozije »civilizacije«, ki jo povzroča miniaturna in na moč fascinantna kreacija matere narave«, zamaknila datume že uradno potrjenih izdaj albumov izvajalcev, ki sodijo pod njeno okrilje. To seveda velja za vse albume, tako v fizični kot tudi digitalni obliki. No, temu navkljub pa je sprostila izdajo nekaterih koncertnih dokumentov na digitalnih platformah. Tako je vse presenetila  nenadna najava ob dnevu izida novega koncertnega albuma enega najbolj čislanih in spoštovanih vokalistov. To je Jeff Scott Soto, ki je v karieri med drugim pel v zasedbah, kot so Y. J. Malmsteen’s Rising Force, Axel Rudi Pell, Journey in Talisman, ki prepeva za W.E.T. in Sons Of Apollo ter je aktiven tudi kot samostojni izvajalec. Mož ni neznanec festivala Frontiers Rock, ki poteka na letni ravni v kraju Trezzo sull’Adda pri italijanskem Milanu, kjer je z W.E.T. nastopil že na njegovi prvi izdaji leta 2014, na šesti pa kot samostojni izvajalec s spremljevalno zasedbo. Kdo ga je spremljal, pa vam ne morem zaupati, ker uradni viri, ki razpolagajo s temi podrobnostmi, tega žal ne navajajo.

Ta koncertni dokument, ki je v digitalni verziji izšel 1. 5. 2020, bo v fizični obliki vključen v Jeffov prihajajoči, že šesti studijski album “Wide Awake (In My Dreamland)”,  ki bo izšel v drugi polovici letošnjega leta. Jeffu je 27. 4. 2019 na omenjenem festivalu pripadlo vsega dobrih 40 minut za izvedbo nastopa. Vanj je sicer uspel »stlačiti« enajst točk, kar niti ni malo. Repertoar zastopajo pretežno točke iz njegove samostojne kariere, zanimivo pa je, da pri tem ni izvedel niti ene skladbe s svojega aktualnega studijskega albuma »Retribution«, ki je izšel pred tremi leti. »Lost In Translation« je tako dobil tri »koncertna posvetila«, »Beautiful Mess« dve, albuma »Prism« in »Damage Control« pa po eno. Jeff je s svojo ekipo nastopil na prvi uradni dan festivala, kot tretji po vrsti, in sicer za Airrace in pred Ten. Glavni nosilec tega festivalskega dneva so bili Alan Parsons Project.

V zaključnem delu koncerta sta olje na ogenj prilili najprej Talisman klasika l’ll Be Waiting, za njo pa –   tistim, ki so gledali film »Rock Star«, gotovo znana – Stand Up, pri kateri se je Jeffu v vokalnem duetu priključil fascinantni Dino Jelusick (Animal Drive, Trans-Siberian Orchestra), ki je koncert spremljal med publiko.

Jeff je še vedno v vrhunski formi. Vokalne moči ga ne puščajo na cedilu, obenem pa mojstrsko obvladuje kontakt s publiko. Razgreta in temperamentna množica pa karizmatičnemu frontmanu tudi tokrat jé iz rok!  Koncertni dokument je esencialen v zbirki slehernega ljubitelja tega izjemnega vokalista. Če želite več kot le digitalno verzijo tega dokumenta, pa vas lahko tolaži dejstvo, da bo taisti koncertni spominček vpet kot bonus CD k novemu Jeffovemu albumu. Če ne drugega, bo  gotovo vsaj deloma ublažil vaše mukotrpno čakanje nanj.

avtor: Aleš Podbrežnik

Seznam skladb:
1. Drowning
2. 21st Century
3. Believe in Me
4. Look Inside Your Heart
5. Eyes of Love
6. Soul Divine
7. Our Song
8. Holding On
9. I’ll Be Waiting (orig. Talisman)
10. Stand Up ((posebni gost Dino Jelusick)


2 Comments
  1. Matija says

    JSS je definitivno eden največjih vokalov v rocku, a je žal to ostalo v veliki meri spregledano. Pred nekaj dnevi se je na spletu pojavil “koronski” posnetek We Are The Champions v izvedbi polovice Queen in z JSS na vokalu – in je preprosto izjemen – zaželel sem si, da bi Queen pred na naslednje leto prestavljeno turnejo zamenjali pevca. A je žal verjetno AL večji magnet za široke množice kot JSS.

  2. Poba says

    JSS je definitvno eden najmarkantnejših pevcev svoje generacije, ne čudi da je podpisan na tako kopico albumov, zanimivo mi je da se je ujel s Sons Of Apollo, ko to poslušam, bi pa jaz rajš vidu da gre kak pevc v njegovem stilu k Dream Theater pet he he 🙂

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki