Jethro Tull predstavljajo single “Ginnungagap” in podrobnosti albuma “Rökflöte”!

foto: Assunta Ophale 2022
0 118

Jethro Tull so objavili video povsem novega singla Ginnungagap, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Single je vzet iz prihajajočega novega in skupno 23. studijskega albuma kariere z naslovom “RökFlöte”, ki bo izšel 21. 4. 2023 pri nemški založbi InsideOut Music.

Novi album je naslednik lanskoletnega zelo dobro sprejetega albuma “The Zealot Gene” (2022, RockLine recenzija), ki je mdr. popeljal Jethro Tull po več kot 50. letih ponovno na lestvico najbolje prodajanih desetih albumov na tleh domače Velike Britanije. Na njem je 12. skladb, vsaka med njimi pa temelji na božjih karakterjih, ki pripadajo staremu nordijskemu poganstvu. Pri tem pa seveda ostajajo Jethro Tull zvesti svoji rock flavti, ki beleži v podanem artizmu nove ekspresivne razsežnosti tudi na albumu RökFlöte.

‘RökFlöte’ bo dostopen v različnih formatih, vključno z dvema limitiranima ‘de-luks’ formatoma z dodatnim demo materialom, dodatnimi eseji, blue-rayem v Dolby Atmos 5.1 ‘surround sound’ obdelavi ter alternativnih stereo miksih, za kar je poskrbel Bruce Soord (The Pineapple Thief), dodatno skladbo ter poglobljenim intervjujem z enim in edinim poglavarjem skupine Ianom Andersonom.

Album “RökFlöte” je že mogoče prednaročiti.

Znan je seznam skladb na albumu “RökFlöte”:
1. Voluspo
2. Ginnungagap
3. Allfather
4. The Feathered Consort
5. Hammer On Hammer
6. Wolf Unchained
7. The Perfect One
8. Trickster (And The Mistletoe)
9. Cornucopia
10. The Navigators
11. Guardian’s Watch
12. Ithavoll

Vredno je dodati, da so Jethro Tull za letošnje leto potrdili serijo koncertov po Evropi, med katerimi se zglasijo v soboto 3. 6. 2023 ponovno v ljubljanski Hali Tivoli! Nazadnje so v Hali Tivoli nastopili 11. 5. 2000 – torej se vračajo v Ljubljano po več kot 23. letih.

#jethrotull


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki